Bekijk VragenCategorie: peutersis een peuterspeelzaal verplicht?
Avatargast Staf asked 2 weken ago
is een peuterspeelzaal verplicht?
4 Antwoorden
FrankyFranky answered 2 weken ago
In de Verenigde Staten is voorschools onderwijs niet verplicht, maar veel staten hebben leerplichtwetten die kinderen verplichten tot een bepaalde leeftijd naar school te gaan. In Californië bijvoorbeeld zijn leerlingen verplicht naar school te gaan tot ze 18 jaar zijn.
DimitriDimitri answered 1 week ago
Nee, voorschools onderwijs is niet verplicht. In de meeste gevallen zijn de ouders verantwoordelijk voor het onderwijs van hun kind tot het de leerplichtige leeftijd bereikt, die meestal rond de 6 of 7 jaar ligt. Er zijn echter staten die voorschoolse programma's hebben die geheel of gedeeltelijk door de overheid worden gefinancierd.
ErnestErnest answered 1 week ago
Er is geen nationaal beleid voor verplichte voorschoolse opvang in de Verenigde Staten, maar veel staten hebben hun eigen beleid. In sommige staten is voorschools onderwijs verplicht voor alle kinderen; in andere staten is het alleen verplicht voor kinderen die aan bepaalde inkomens- of handicapvereisten voldoen. Ongeacht of voorschoolse opvang in uw staat al dan niet verplicht is, zijn er waarschijnlijk verschillende betaalbare en toegankelijke opties beschikbaar. Neem contact op met uw plaatselijke schooldistrict of kinderopvang voor meer informatie.
ValentijnValentijn answered 3 dagen ago
Nee, voorschools onderwijs is niet verplicht. In de meeste gevallen zijn kinderen verplicht naar school te gaan als ze vijf of zes jaar oud zijn, maar er zijn een paar staten die voorschools onderwijs als verplicht programma hebben.