Bekijk VragenCategorie: Talenis frans moeilijk?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
is frans moeilijk?
7 Antwoorden
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Nee, Frans is niet moeilijk. Het kost alleen wat tijd om te wennen aan de verschillende uitspraak en de grammaticaregels.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Nee, Frans is niet moeilijk. Het is een romaanse taal die is afgeleid van het Latijn. Het deelt veel overeenkomsten met het Spaans en Italiaans, waardoor het in het begin misschien moeilijker lijkt om te leren.
ArendArend answered 1 jaar ago
Nee, helemaal niet! Frans is een mooie, romantische taal die heel gemakkelijk te leren is. Het heeft een eenvoudige grammatica met slechts één werkwoordstijd en weinig vervoegingen, en de woordenschat is verrassend eenvoudig. In feite zult u waarschijnlijk veel van de woorden uit het Engels herkennen. Laat je dus niet intimideren door de gedachte om Frans te leren - het is veel gemakkelijker dan je denkt! En als u eenmaal begint te spreken, zult u verrast zijn hoe leuk het kan zijn.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Nee, Frans is niet moeilijk. Het is een Romaanse taal die lijkt op het Spaans, Italiaans en Portugees. Het heeft eenvoudigere grammaticaregels dan het Engels en een kleinere woordenschat. Het is echter een grotere uitdaging om Frans correct te leren spreken vanwege het accent en de andere uitspraak.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Nee, Frans is niet moeilijk. Het is een Romaanse taal die verwant is aan het Italiaans, Spaans, Portugees en Roemeens. Het heeft relatief eenvoudige grammaticaregels en een fonetisch schrijfsysteem. En hoewel het voor Engelstaligen moeilijker te leren is dan sommige andere Romaanse talen, is het zeker te doen.
ArendArend answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, want Frans kan op verschillende manieren en met verschillende moeilijkheidsgraden worden geleerd. Maar één ding is zeker - het vergt oefening! Net als bij elke andere taal geldt: hoe meer u zich verdiept in de Franse taal en cultuur, hoe gemakkelijker het zal zijn om vloeiend Frans te leren en te spreken. Als u net begint, raden wij u aan enkele eenvoudige Franse zinnen te leren die vaak in gesprekken worden gebruikt. En als u zich daarmee vertrouwd voelt, gaat u verder met de basisbegrippen van de grammatica en de werkwoordstijden.
BramBram answered 1 jaar ago
Ja en nee. Frans is een mooie, romantische taal die leuk kan zijn om te leren. Maar het is zeker moeilijker dan Engels. Een van de belangrijkste redenen waarom het moeilijker is om Frans te leren, is dat er minder Romaanse woorden (woorden afgeleid van het Latijn) in de Franse taal voorkomen dan in het Engels. Je moet dus uiteindelijk meer nieuwe woorden leren, en die hebben niet altijd een directe vertaling in het Engels. Een andere uitdaging bij het leren van Frans is dat de uitspraak nogal lastig kan zijn, vooral voor beginners. Er zijn veel klinkers die in het Engels niet bestaan, dus het vergt enige oefening om ze allemaal correct uit te spreken.