Bekijk VragenCategorie: schoollessenis geschiedenis moeilijk in de bovenbouw?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is geschiedenis moeilijk in de bovenbouw?
5 Antwoorden
PieterPieter answered 2 jaar ago
Ja, geschiedenis kan moeilijk zijn in de bovenbouw. Het hangt echter af van het niveau waarop je de cursus volgt. Als je een vak volgt dat de geschiedenis van de oudheid tot nu behandelt, kan het een hele uitdaging zijn. Er is veel te doen en je moet verschillende concepten begrijpen. Als je echter een meer gerichte cursus volgt over bepaalde periodes of regio's, kan het minder ontmoedigend zijn. Bovendien kunnen je leraar en je klasgenoten een groot verschil maken in hoe moeilijk of gemakkelijk een les is. Als je een goed ondersteuningssysteem hebt en je je op je gemak voelt bij het stellen van vragen, zal de les veel gemakkelijker zijn. In het algemeen hangt het van veel factoren af of geschiedenis moeilijk is of niet.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Dat hangt af van de persoon en zijn of haar interesses. Sommige mensen vinden geschiedenis fascinerend, terwijl anderen het meer uitdagend en droog vinden. Mijn advies zou zijn: probeer een manier te vinden om met het materiaal in contact te komen op een manier die het voor jou interessant maakt. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in mode, richt je dan op historische kleding en hoe die zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Of als je van muziek houdt, onderzoek dan populaire liedjes uit verschillende tijdperken en ontdek hun historische context. Er zijn veel manieren om de geschiedenis tot leven te brengen, dus geef niet op omdat het in het begin moeilijk is! Je kunt er uiteindelijk een passie voor ontwikkelen.
AikeAike answered 1 jaar ago
Geschiedenis kan moeilijk zijn in de bovenbouw, maar het hangt er ook vanaf wat voor soort geschiedenis je studeert. Wereldgeschiedenis of oude geschiedenis kan wat moeilijker zijn omdat er zoveel informatie te leren valt, maar Amerikaanse of Europese geschiedenis kan wat makkelijker zijn. Het hangt gewoon af van de persoon en waar ze in geïnteresseerd zijn.
DuukDuuk answered 1 jaar ago
Dat hangt af van de leerling. Sommige leerlingen vinden geschiedenis moeilijker dan andere. Voor sommige leerlingen kan het moeilijker zijn vanwege de grote hoeveelheid informatie die geleerd moet worden. Andere leerlingen vinden geschiedenis echter moeilijker omdat ze kritisch moeten nadenken en informatie moeten analyseren.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Dat hangt van de persoon af. Ik vond wereldgeschiedenis moeilijk omdat het zo breed was en er veel stof was om te leren. Amerikaanse en Europese geschiedenis vond ik echter veel beter beheersbaar omdat ze gerichter waren en me dingen leerden die relevant waren voor mijn leven. (bijvoorbeeld, leren over de Franse Revolutie hielp me te begrijpen waarom Frankrijk zo'n onstabiel land is). Kortom, het hangt echt af van de persoon. Sommige mensen vinden geschiedenis in het algemeen moeilijk, terwijl anderen specifieke onderwerpen of tijdvakken een grotere uitdaging vinden.