Bekijk VragenCategorie: onderwijsis hoger onderwijs open?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is hoger onderwijs open?
4 Antwoorden
LaurensLaurens answered 2 jaar ago
Iedereen die wel eens een universiteit heeft bezocht, weet dat het hoger onderwijs erg selectief kan zijn. Maar dat betekent niet dat het helemaal afgesloten is - verre van dat. Er zijn veel manieren om toegelaten te worden tot een goede universiteit, zelfs als je geen perfecte cijfers of testscores hebt.   Eén manier is om gebruik te maken van vroege beslissings- of vroege actieprogramma's. Met deze programma's meld je je vroeg aan bij een universiteit - meestal in de herfst van je laatste jaar van de middelbare school - en kom je er al vroeg achter of je bent toegelaten. Dit kan je een voorsprong geven op de concurrentie, omdat hogescholen vaak een hoger percentage van studenten accepteren die zich vroeg aanmelden.
StijnStijn answered 2 jaar ago
Er zijn verschillende wegen die naar hoger onderwijs kunnen leiden. Voor sommigen is het een open en duidelijk pad. Voor anderen is het moeilijker te bewandelen. Er zijn veel hordes die mensen moeten nemen als ze hoger onderwijs willen volgen, maar met hard werk en toewijding is het voor iedereen mogelijk om zijn doel te bereiken.
ErnestErnest answered 1 jaar ago
Er is veel discussie over de vraag of het hoger onderwijs nu echt open is of niet. Sommigen beweren dat het steeds moeilijker wordt om toegelaten te worden tot de beste hogescholen en universiteiten, terwijl anderen beweren dat er meer mogelijkheden dan ooit tevoren zijn om hoger onderwijs te volgen. Het maakt niet uit aan welke kant van het debat je staat, het is duidelijk dat het landschap van het hoger onderwijs voortdurend verandert. Het is belangrijk te onthouden dat het feit dat iets "onderwijs" wordt genoemd, niet betekent dat het inherent toegankelijk of eerlijk is. In veel opzichten zijn instellingen voor hoger onderwijs altijd alleen toegankelijk geweest voor bepaalde groepen mensen. Historisch gezien hadden alleen rijke, blanke mannen het voorrecht om hoger onderwijs te volgen.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Het is niet volledig open. De meest selectieve hogescholen in de Verenigde Staten ontvangen elk jaar tienduizenden aanmeldingen, en slechts een klein deel van die aanmeldingen wordt aanvaard Bij de toelatingsprocedure van deze instellingen wordt rekening gehouden met een aantal factoren, waaronder academische prestaties, gestandaardiseerde testscores, buitenschoolse activiteiten, aanbevelingsbrieven en essays. Om voor toelating in aanmerking te komen, moeten studenten doorgaans uitstekende cijfers en gestandaardiseerde testscores hebben.