Bekijk VragenCategorie: onderwijsis hoger onderwijs open?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

is hoger onderwijs open?

2 Antwoorden
LaurensLaurens answered 2 maanden ago

Iedereen die wel eens een universiteit heeft bezocht, weet dat het hoger onderwijs erg selectief kan zijn. Maar dat betekent niet dat het helemaal afgesloten is – verre van dat. Er zijn veel manieren om toegelaten te worden tot een goede universiteit, zelfs als je geen perfecte cijfers of testscores hebt.
 
Eén manier is om gebruik te maken van vroege beslissings- of vroege actieprogramma’s. Met deze programma’s meld je je vroeg aan bij een universiteit – meestal in de herfst van je laatste jaar van de middelbare school – en kom je er al vroeg achter of je bent toegelaten. Dit kan je een voorsprong geven op de concurrentie, omdat hogescholen vaak een hoger percentage van studenten accepteren die zich vroeg aanmelden.

StijnStijn answered 2 maanden ago

Er zijn verschillende wegen die naar hoger onderwijs kunnen leiden. Voor sommigen is het een open en duidelijk pad. Voor anderen is het moeilijker te bewandelen. Er zijn veel hordes die mensen moeten nemen als ze hoger onderwijs willen volgen, maar met hard werk en toewijding is het voor iedereen mogelijk om zijn doel te bereiken.