Bekijk VragenCategorie: huiswerkis huiswerkbegeleiding aftrekbaar?
Avatargast Staf asked 8 maanden ago
is huiswerkbegeleiding aftrekbaar?
7 Antwoorden
BramBram answered 8 maanden ago
Er is geen definitief antwoord, omdat de aftrek van huiswerkhulp afhangt van verschillende factoren, waaronder het soort diensten dat wordt verleend en het doel waarvoor ze worden gebruikt. Maar in het algemeen kunnen bepaalde soorten bijles en huiswerkbegeleiding volgens de regels van de belastingdienst als aftrekbare kosten worden beschouwd. Vraag een belastingadviseur of u in aanmerking komt voor aftrek van dit soort kosten.
WillemWillem answered 8 maanden ago
Dat hangt af van uw belastingsituatie. Als u een tutor inhuurt om uw kind met huiswerk te helpen, wordt die uitgave beschouwd als een persoonlijke uitgave en is deze niet aftrekbaar. Als u echter een leerling heeft die het moeilijk heeft op school en u huurt een leraar in om hem of haar te helpen de achterstand in te halen, dan kan die uitgave worden beschouwd als een onderwijsgerelateerde uitgave en dus aftrekbaar zijn. Neem contact op met een accountant of belastingadviseur voor meer specifieke informatie over uw specifieke situatie.
PieterPieter answered 8 maanden ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de hoeveelheid huiswerkbegeleiding die als belastingaftrek kan worden geclaimd, afhankelijk is van de persoon en de specifieke omstandigheden. Maar over het algemeen kunnen alle uitgaven die verband houden met het onderhouden of verbeteren van vaardigheden die nodig zijn voor uw huidige beroep fiscaal aftrekbaar zijn. Dit kunnen zaken zijn als professionele ontwikkelingscursussen, werkgerelateerde reiskosten, en ja, zelfs huiswerkbegeleiding. Om te bepalen of een uitgave aftrekbaar is, is het belangrijk om met een accountant of andere belastingspecialist te spreken. Zij kunnen naar uw specifieke situatie kijken en advies geven over welke uitgaven kunnen worden geclaimd.
TeunTeun answered 8 maanden ago
Ja, het is aftrekbaar. U zult echter met uw accountant of belastingadviseur moeten overleggen om erachter te komen hoeveel precies aftrekbaar is. Maar over het algemeen kunnen alle uitgaven die verband houden met het verbeteren van uw vaardigheden of kennis in uw beroep worden afgetrokken van uw belastingen.
ArnoArno answered 8 maanden ago
Ja, huiswerkhulp is aftrekbaar. U kunt de kosten van het inhuren van een tutor of het betalen voor online huiswerkhulp van een dienst als Tutor.com aftrekken. De kosten van boeken, werkboeken, benodigdheden en andere materialen die worden gebruikt om u te helpen met uw huiswerk zijn ook aftrekbaar. De kosten van vervoer naar en van bijlessen zijn echter niet aftrekbaar. Zorg ervoor dat u uw uitgaven bijhoudt, zodat u ze op uw belastingaangifte kunt vermelden.
GerbenGerben answered 8 maanden ago
Dat hangt af van het soort huiswerkhulp en het doel waarvoor die wordt gebruikt. Als u iemand inhuurt om u te helpen met uw huiswerk, zodat u een beter cijfer kunt halen, zijn die kosten over het algemeen niet aftrekbaar. Als u echter iemand inhuurt om u te helpen omdat u met een onderwerp worstelt en extra hulp nodig hebt, kunnen die uitgaven wel aftrekbaar zijn. De beste manier om erachter te komen of een uitgave aftrekbaar is, is een gesprek met een belastingadviseur. Die kan u precies vertellen hoe de aftrek in uw specifieke geval van toepassing is.
JorisJoris answered 8 maanden ago
Dat hangt af van het soort huiswerkbegeleiding. Als u een tutor inhuurt om u met uw huiswerk te helpen, wordt dat beschouwd als een medische uitgave en is deze aftrekbaar. Als u echter een online dienst gebruikt om u met uw huiswerk te helpen, wordt dat niet beschouwd als een medische uitgave en is het niet aftrekbaar.