Bekijk VragenCategorie: Muziekis muziekles aftrekbaar?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is muziekles aftrekbaar?
3 Antwoorden
CiscoCisco answered 2 jaar ago
Dat hangt af van het soort muzieklessen. Als u gitaar- of pianolessen neemt om professioneel muzikant te worden, zijn die niet aftrekbaar. Als u muzieklessen neemt voor persoonlijke verrijking, dan kunnen ze aftrekbaar zijn als u uw aftrekposten kunt specificeren. Als u bijvoorbeeld een groot aantal niet-vergoede medische kosten hebt die meer dan 10% van uw aangepast bruto inkomen bedragen, dan kunnen uw muzieklessen aftrekbaar zijn. Neem contact op met een belastingadviseur voor meer specifieke details over de aftrekbaarheid van muzieklessen.
BrentBrent answered 2 jaar ago
Ja, muzieklessen zijn aftrekbaar. De kosten van muzieklessen kunnen als zakelijke kosten worden afgetrokken als u kunt aantonen dat de lessen voor u noodzakelijk zijn om uw werk als artiest of musicus uit te voeren. Als u bijvoorbeeld zanger bent en stemcoaching nodig hebt om uw zangkunst te verbeteren, zijn de kosten van die lessen aftrekbaar. De kosten van muzieklessen kunnen echter niet worden afgetrokken als ze bedoeld zijn voor persoonlijk plezier en niet voor zakelijke doeleinden.
BrendanBrendan answered 2 jaar ago
Ja, muzieklessen zijn aftrekbaar. De kosten van muzieklessen zijn een diverse uitgave waarvoor de drempel van 2% voor aftrekposten geldt. Om aftrekbaar te zijn, moeten de uitgaven verband houden met de productie van inkomsten (zoals in het geval van muzieklessen). Als de lessen echter voor persoonlijk vermaak zijn en niet voor het voortbrengen van inkomen, zijn ze niet aftrekbaar.