Bekijk VragenCategorie: schoollessenis scheikunde examen moeilijk?
Avatargast Staf asked 3 weken ago

is scheikunde examen moeilijk?

4 Antwoorden
StijnStijn answered 3 weken ago

Dat hangt van de persoon af. Sommige mensen vinden scheikunde een van de moeilijkere vakken, terwijl anderen het misschien gemakkelijker vinden. De beste manier om daar achter te komen is door een paar oefentoetsen te maken om een idee te krijgen van je sterke en zwakke punten. Dan kun je je concentreren op de gebieden waar je de meeste hulp nodig hebt. Het belangrijkste is om georganiseerd te blijven en een schema voor jezelf te maken, zodat je genoeg tijd hebt om alle stof door te nemen. Wacht niet tot het laatste moment om met studeren te beginnen! En vergeet niet om pauzes te nemen, zodat je niet overweldigd raakt.

TeunTeun answered 3 weken ago

De moeilijkheidsgraad van een examen scheikunde hangt af van het niveau en de inhoud van het examen. Zo zal een inleidend examen scheikunde waarschijnlijk minder moeilijk zijn dan een AP-examen (advanced placement) scheikunde. De College Board, die het AP Chemistry Exam uitreikt, meldt dat de moeilijkheidsgraad van het examen vergelijkbaar is met die van andere Advanced Placement examens. Volgens hun website “was de gemiddelde score op de [AP Chemistry] test 2.92 (van een mogelijke 5), iets lager dan de gemiddelde scores op de meeste andere AP examens.” Dus hoewel AP scheikunde misschien iets moeilijker is dan sommige andere Advanced Placement examens, is het nog steeds haalbaar voor studenten die zich voldoende hebben voorbereid.

CiscoCisco answered 3 weken ago

Toen ik aan mijn scheikunde-examen begon, was ik erg nerveus. Ik had veel gestudeerd en voelde me voorbereid, maar je weet nooit wat er op de dag van het examen kan gebeuren. Toen ik de eerste vraag zag, zonk mijn hart. Hij zag er zo moeilijk uit dat ik hem met geen mogelijkheid zou kunnen beantwoorden. Maar toen ik diep ademhaalde en mezelf dwong om te kalmeren, bleek dat ik het antwoord wist. De rest van het examen verliep even vlot en voor ik het wist, was ik klaar en leverde ik mijn werkstuk in. Dus hoewel het examen scheikunde een aantal moeilijke vragen opriep, kon ik uiteindelijk slagen door kalm te blijven en in mezelf te geloven.

MaartenMaarten answered 3 weken ago

Dat hangt van de persoon af. Sommige mensen vinden scheikunde relatief gemakkelijk, terwijl anderen het moeilijk vinden. Het examen zelf is niet bijzonder moeilijk, maar het vereist wel veel kennis van en inzicht in de materie.