Bekijk VragenCategorie: studerenis studie aftrekbaar?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
is studie aftrekbaar?
4 Antwoorden
LuukLuuk answered 2 jaar ago
Dat hangt af van het soort studie. In het algemeen kunt u medische kosten aftrekken als ze meer dan 10% van uw aangepast bruto inkomen bedragen. Dit omvat kosten voor studies om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen of te voorkomen. Voor meer informatie over wat wel en niet aftrekbaar is, kunt u contact opnemen met een belastingspecialist of de website van de IRS bezoeken.
ErnestErnest answered 1 jaar ago
Ja, het is aftrekbaar. De kosten van een onderzoek kunnen als medische kosten worden afgetrokken als u uw aftrek op formulier 1040 specificeert en formulier A (formulier 1040) bijvoegt. U kunt alleen het bedrag van uw medische en tandheelkundige kosten aftrekken dat hoger is dan 7,5% van uw aangepast bruto inkomen. Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het aftrekken van kosten voor een onderzoek: -U moet het onderzoek zelf hebben betaald, en het kan niet worden vergoed door een verzekering of een andere bron. -Het onderzoek moet medisch noodzakelijk zijn. -Je moet bonnetjes of andere documentatie hebben om je aftrek te onderbouwen.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het van een aantal factoren afhangt, waaronder het soort studie dat u doet en wat uw specifieke financiële situatie is. We kunnen echter wel wat algemene informatie geven die nuttig kan zijn. Als algemene regel geldt dat uitgaven in verband met studeren (waaronder collegegeld, boeken en materialen) niet aftrekbaar zijn. Er kunnen echter enkele uitzonderingen zijn, afhankelijk van het soort studie dat u volgt en uw financiële situatie. Als u bijvoorbeeld een opleiding volgt, kunt u bepaalde uitgaven in verband met uw opleiding, zoals collegegeld en honoraria, aftrekken.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
Het antwoord op uw vraag hangt af van een aantal factoren, namelijk wat voor soort studie u doet en in welk land u zich bevindt. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld zijn studiekosten over het algemeen aftrekbaar van de belasting als ze worden gemaakt voor het behalen van een graad of andere formele kwalificatie. Hieronder vallen zaken als collegegeld, cursusgeld en benodigde studieboeken. Daarnaast kunnen bepaalde uitgaven voor het bijwonen van conferenties of workshops ook aftrekbaar zijn. Er zijn echter wel enkele kanttekeningen - zo moeten deze uitgaven als "redelijk en noodzakelijk" worden beschouwd om in aanmerking te komen.