Bekijk VragenCategorie: onderwijsis studievertraging erg?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

Wat zijn de gevolgen van studievertraging?

3 Antwoorden
BrentBrent answered 1 maand ago

Er zijn voor- en nadelen aan het uitstellen van je studie. Tot de voordelen behoren het opdoen van meer levenservaring, het ontwikkelen van een betere balans tussen werk en privéleven, en het verbeteren van je concentratie als je gaat studeren. De nadelen zijn onder andere het missen van sociale kansen, het ontwikkelen van slechte studiegewoonten en het mogelijk later in je leven gaan werken. Het belangrijkste is dat je een beslissing neemt die voor jou en je unieke situatie het beste werkt. Er is niet één goed antwoord dat voor iedereen geschikt is. Als je besluit je schooltijd uit te stellen, stel dan duidelijke doelen en maak een plan hoe je die doelen wilt bereiken. En als je besluit om meteen met school te beginnen, zorg dan voor een schema waarin je genoeg tijd hebt voor rust en ontspanning.

ArendArend answered 1 maand ago

Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Sommige mensen zouden zeggen dat tijd waarin je niet studeert slecht is, omdat je dan potentiële leermogelijkheden misloopt. Anderen vinden het juist goed om af en toe een pauze te nemen, zolang je die pauze maar niet laat uitgroeien tot een volledige semesterlange onderbreking. Uiteindelijk komt het erop neer wat voor jou het beste werkt. Sommige studenten studeren het liefst de hele tijd en nemen nooit een pauze; anderen studeren liever in korte periodes en nemen tussendoor een langere pauze. Er is niet één goed antwoord – alleen wat voor jou persoonlijk het beste werkt.

PieterPieter answered 1 maand ago

In één woord, ja. Het is slecht omdat het kan leiden tot een aantal negatieve gevolgen, zoals meer stress, slechtere cijfers en zelfs depressie Uit een onderzoek is gebleken dat studenten die hun studie uitstellen meer kans hebben op lagere cijfers en meer last hebben van angst en depressie. Ze hebben ook vaker het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn of dat ze hun tijd verspillen. Studievertraging kan ook leiden tot sociaal isolement en minder mogelijkheden om te netwerken en een baan te vinden.