Bekijk VragenCategorie: onderwijsIs vwo hoger dan mbo?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Ik zit met de vraag is vwo hoger dan mbo? Dit wil ik weten om zo een keus te maken voor mijn verdere studie.
5 Antwoorden
BrentBrent answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het individu en zijn specifieke situatie. In het algemeen wordt beroepsonderwijs (vwo) gezien als een meer gevorderd onderwijsniveau dan middelbaar bedrijfsonderwijs (mbo), maar er zijn veel verschillende soorten vwo- en mbo-programma's, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag. Het hangt ervan af wat u onder "hoger" verstaat. Het MBO is een meer elementaire opleiding, terwijl het VWO doorgaans meer theoretische en wetenschappelijke vakken omvat. In termen van leerstof zou het VWO dus als "hoger" worden beschouwd dan het MBO. Er zijn echter veel uitstekende MBO-scholen, en studenten die aan deze scholen afstuderen, zetten vaak een succesvolle carrière voort. Het is dus niet eerlijk om te zeggen dat het ene onderwijstype "hoger" is dan het andere. Ze hebben allebei hun eigen sterke en zwakke punten.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het van een aantal factoren afhangt. Laten we eerst eens kijken naar waar VWO en MBO voor staan VWO staat voor Vertical Wells Operations en is verantwoordelijk voor transport, stationsactiviteiten, brandstofmarketing, internet, groothandel en detailhandel in Nederland. MBO staat voor Mouvement de Libération des Femmes of Vrouwenbevrijdingsbeweging en is een politieke partij in Benin Nu we weten wat elke term betekent, laten we ze eens vergelijken. Vertical Wells Operations heeft vermoedelijk meer verantwoordelijkheid dan de Women Liberation Movement aangezien het verschillende bedrijfsgebieden omvat.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Ik weet niet helemaal zeker wat je vraagt, maar ik zal proberen zo goed mogelijk te antwoorden. VWO ( Voldemort ) is een Duistere Tovenaar en het hoofd van de Dooddoeners. Hij werd beschouwd als de machtigste Duistere Tovenaar aller tijden. MBO ( Moody ) was een Auror en een lid van de Orde van de Feniks. Hij werd ook beschouwd als een van de meest bekwame Aurors in de geschiedenis. Dus in termen van kracht en vaardigheid, is VWO waarschijnlijk hoger dan MBO.
AikeAike answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het individu en zijn specifieke situatie. In het algemeen geldt echter dat vwo hoger is dan mbo. Mbo staat voor middelbare beroepsopleiding en is in Nederland een vorm van voortgezet onderwijs die leerlingen kunnen volgen na het afronden van de leerplicht (basisonderwijs). Vwo staat voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs en is een vorm van tertiair onderwijs die leerlingen kunnen volgen na voltooiing van het voortgezet onderwijs.