Bekijk VragenCategorie: opvangtot welke leeftijd heb je naschoolse opvang?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
tot welke leeftijd heb je naschoolse opvang?
4 Antwoorden
TijmenTijmen answered 2 jaar ago
Er is geen vast antwoord op deze vraag, want het verschilt per land en zelfs per schooldistrict. In sommige gevallen is naschoolse opvang beschikbaar tot de leeftijd van 18 jaar, terwijl het in andere gevallen slechts beschikbaar is tot de leeftijd van 16 of 17 jaar. Het is het beste om bij de plaatselijke scholen of gemeenschapscentra na te vragen wat je mogelijkheden zijn.
WillemWillem answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat naschoolse opvang sterk kan variëren, afhankelijk van de behoeften van het kind en het gezin. Sommige ouders hebben maar een paar uur per dag naschoolse opvang nodig, terwijl anderen dat misschien veel langer nodig hebben. Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor naschoolse opvang, van opvang aan huis tot georganiseerde programma's op scholen of in buurthuizen. Uiteindelijk is het aan het gezin om te beslissen hoe lang en welk type naschoolse opvang nodig is.
HesselHessel answered 2 jaar ago
Sommige ouders beginnen al met de opvang vanaf 3 maanden oud, maar de meest populaire leeftijdsgroep voor de opvang is 4-12 jaar oud.   De gemiddelde kosten van voltijdse opvang variëren van $5.000 tot $22.000 per jaar, afhankelijk van de locatie en het soort programma.
AikeAike answered 2 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat naschoolse opvang voor verschillende gezinnen verschillende dingen kan betekenen. Sommige ouders hebben na schooltijd maar een paar uur iemand nodig om op hun kinderen te passen tot ze thuiskomen van hun werk, terwijl anderen misschien fulltime opvang nodig hebben tot hun kind 18 jaar oud is. Er zijn ook veel opties tussen deze twee uitersten in.   De beste manier om te bepalen voor welke leeftijd u naschoolse opvang nodig hebt, is dus na te denken over uw specifieke situatie en gezinsbehoeften. Als bijvoorbeeld beide ouders fulltime werken en ver van familie wonen die kan helpen, hebt u misschien naschoolse opvang nodig voor uw kinderen tot ze oud genoeg zijn om alleen thuis te blijven of naar school te gaan.