Bekijk VragenCategorie: groepVanaf hoe oud kun je naar groep 1?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
Wat is de leeftijdsgroep voor de overgang naar groep 1?    
3 Antwoorden
FeddeFedde answered 2 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien dit kan variëren naargelang het land en zijn specifieke regelgeving. In de meeste gevallen is de minimumleeftijd om voor groep 1 in aanmerking te komen echter 16 jaar.
DaafDaaf answered 2 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het van land tot land verschilt. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, begint groep 1 op 6-jarige leeftijd, terwijl in andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, groep 1 begint op 4-jarige leeftijd. Het is uiteindelijk aan de rijinstructeur om te bepalen wanneer een leerling klaar is voor groep 1. Over het algemeen zijn de meeste leerlingen klaar voor groep 1 wanneer ze een bepaald niveau van volwassenheid hebben bereikt en hebben aangetoond dat ze de basisregels van verkeersveiligheid begrijpen.
StijnStijn answered 2 maanden ago
Vanaf 3 jaar mag je naar groep 1. Je hebt een paspoort of identiteitskaart nodig en je ouder of voogd moet aanwezig zijn om het formulier te ondertekenen. Als je zonder je ouder of voogd reist, heb je een notariële brief van hen nodig waarin ze je toestemming geven om alleen te reizen.