Bekijk VragenCategorie: schoollessenwaar begint geschiedenis?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
waar begint geschiedenis?
4 Antwoorden
CornaldCornald answered 1 jaar ago
De geschiedenis heeft geen specifiek begin. Het is een voortdurend proces dat voortdurend gecreëerd en geïnterpreteerd wordt.
WillemWillem answered 1 jaar ago
Geschiedenis heeft niet echt een begin. Het is meer een verzameling verhalen die we vertellen om de wereld om ons heen te begrijpen. We geven deze verhalen door van generatie op generatie, en na verloop van tijd gaan ze een eigen leven leiden. Sommige mensen zeggen dat de geschiedenis begint met de eerste schriftelijke verslagen, terwijl anderen zeggen dat zij begint met de eerste mensen die op aarde rondliepen. Maar in werkelijkheid is dat onmogelijk met zekerheid te zeggen. Er zijn te veel variabelen in het spel. Iedereen heeft zijn eigen definitie van geschiedenis, en ieders interpretatie zal anders zijn. Dus in plaats van te proberen een antwoord te vinden waar iedereen het over eens is, is het misschien beter om de geschiedenis te zien als iets dat voortdurend evolueert.
GerbenGerben answered 1 jaar ago
De geschiedenis begint waar wij haar neerzetten. Wij vertellen de verhalen van onze mensen, wat zij hebben gedaan en hoe zij met hun omgeving hebben gereageerd. Verschillende culturen hebben verschillende verhalen, en daarom is er niet één antwoord op deze vraag. Elke cultuur heeft zijn eigen versie van de geschiedenis, die wordt verteld door de lens van de waarden en overtuigingen van die cultuur.
CiscoCisco answered 1 jaar ago
Het is een veel voorkomende vraag, met een niet zo vaak voorkomend antwoord. Het hangt ervan af hoe je "geschiedenis" definieert Als we het hebben over de geschiedenis van de wereld, dan zou die beginnen met de oerknal-theorie. Deze dateert van bijna 14 miljard jaar geleden en men denkt dat ons heelal toen is begonnen Aan de andere kant, als we ons beperken tot de menselijke geschiedenis, dan zijn er een aantal verschillende antwoorden. Sommige mensen geloven bijvoorbeeld dat de geschiedenis begon toen de mens symbolen en taal begon te gebruiken om met elkaar te communiceren. Men denkt dat dit ongeveer 100.000 jaar geleden begon Anderen menen dat de geschiedenis begon toen de mens in steden begon te leven en beschavingen begon te organiseren.