Bekijk VragenCategorie: Talenwaar kan ik klassieke talen studeren?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
waar kan ik klassieke talen studeren?
4 Antwoorden
CornaldCornald answered 1 jaar ago
Een goede plek om te beginnen is de afdeling klassieke talen van een grote universiteit. Er zijn ook een aantal programma's die online worden aangeboden en die misschien beter bij u passen als u niet kunt verhuizen.
ZefZef answered 1 jaar ago
U kunt op verschillende plaatsen klassieke talen studeren. Eén mogelijkheid is een universitaire studie klassieke talen. Een andere optie is het volgen van lessen in klassieke talen aan een community college of een programma voor volwassenenonderwijs. Tenslotte kun je ook zelf klassieke talen studeren door tekstboeken te lezen of online cursussen te volgen.
EvertEvert answered 1 jaar ago
Er zijn een aantal hogescholen en universiteiten die diploma's in klassieke talen aanbieden. Enkele opmerkelijke voorbeelden zijn: -Harvard University's Department of Classics biedt majors aan in zowel Latijn als Grieks, alsook een gezamenlijke major in Latijn en klassieke beschavingen. -Het departement klassieke talen van de Universiteit van Texas in Austin biedt zowel bachelor- als masteropleidingen in Latijn, Oudgrieks en klassieke beschaving. -Brown University's Department of Classics biedt een major in Latijn en minors in Oudgrieks, Romeinse studies en Klassieke talen en literatuur.
ZefZef answered 1 jaar ago
Een goed startpunt is de afdeling klassieke talen van een grote universiteit. Maar, afhankelijk van uw niveau en ervaring, kunt u overwegen een doctoraalprogramma te volgen of zelfs in het buitenland te gaan studeren in een land waar de taal van nature wordt gesproken. Er zijn ook veel online cursussen beschikbaar voor degenen die klassieke talen willen leren zonder hun huis te verlaten.