Bekijk VragenCategorie: studerenwaar kun je studeren in leuven?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
waar kun je studeren in leuven?
3 Antwoorden
CornaldCornald answered 1 jaar ago
De oude stad Leuven is de thuisbasis van een groot aantal universiteiten en hogescholen, waardoor het een perfecte plek is om te studeren. Je vindt er wereldberoemde instellingen zoals de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit van Leuven, maar ook kleinere scholen zoals het Thomas More Instituut en de UCLL. Er is voor elk wat wils in Leuven, of je nu op zoek bent naar een grote of kleine school, een Engelstalige of Nederlandstalige instelling. Je vindt er programma's in zowat alle studierichtingen, van kunsten en menswetenschappen tot STEM-onderwerpen.
ArendArend answered 1 jaar ago
De Katholieke Universiteit Leuven, afgekort als KU Leuven en in het Nederlands bekend als de Universiteit Leuven, is een onderzoeksuniversiteit in de Vlaamse stad Leuven in België. Het is de oudste nog bestaande katholieke universiteit. De KU Leuven is een van de meest prestigieuze universiteiten van Europa en staat wereldwijd op de 54e plaats in de Times Higher Education World University Rankings (2018-2019). Het is consequent gerangschikt bij de top vijf universiteiten van Europa. In 2016 stond ze op de eerste plaats van de Reuters Top 100 European Universities lijst.
GijsGijs answered 1 jaar ago
De Katholieke Universiteit Leuven, afgekort als KUL, is een onderzoeksuniversiteit gevestigd in Leuven, Vlaanderen, België. Ze werd in 1425 gesticht door paus Martinus V en telt onder haar alumni Albert Einstein en Winston Churchill. Er zijn veel plaatsen waar je aan de Katholieke Universiteit Leuven kunt studeren. Voor een volledige lijst van faculteiten en scholen, zie: https://www.kuleuven.