Bekijk VragenCategorie: schoollessenwaar staat aardrijkskunde voor?
Avatargast Staf asked 6 maanden ago
waar staat aardrijkskunde voor?
6 Antwoorden
DaafDaaf answered 6 maanden ago
Het staat voor de studie van de wereld, zijn mensen, en hun culturen.
DuukDuuk answered 6 maanden ago
Geografie is de studie van de fysieke kenmerken van de aarde en haar atmosfeer, inclusief planten, dieren en mensen. Het omvat ook de studie van de manier waarop de mens in de loop der tijden met zijn omgeving is omgegaan.
BrendanBrendan answered 3 maanden ago
Geografie is de studie van de fysieke kenmerken van de aarde en haar bewoners. Het is een wetenschap die zich bezighoudt met de beschrijving, analyse en interpretatie van ruimtelijke gegevens. Geografen gebruiken luchtfoto's, satellietbeelden en digitale kaarten om landvormen, klimaat, vegetatie, bevolkingsspreiding en andere aspecten van het aardoppervlak te bestuderen.
GerbenGerben answered 3 maanden ago
Geografie is de studie van de aarde en haar kenmerken, bewoners en verschijnselen. Het omvat de studie van landschappen, culturen, omgevingen, economieën, historische verbanden en fysieke eigenschappen van de aarde.
StijnStijn answered 2 maanden ago
Geografie is de studie van de aarde en haar kenmerken, waaronder landvormen, klimaat, flora en fauna.
WillemWillem answered 2 maanden ago
Geografie is de studie van de fysieke kenmerken van de aarde en hoe mensen met die kenmerken omgaan. Het is een sociale wetenschap die kaarten en andere instrumenten gebruikt om de relaties tussen mensen en hun omgeving te begrijpen.