Bekijk VragenCategorie: onderwijswaar staat md phd voor?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waar staat md phd voor?
5 Antwoorden
TeunTeun answered 2 jaar ago
MD staat voor doctor in de geneeskunde, en PhD staat voor doctor in de filosofie. Een MDPhD is dus een arts die ook een doctoraat in de filosofie heeft behaald.
ErnestErnest answered 1 jaar ago
MD staat voor Medical Doctor PhD staat voor Doctor in de Filosofie MD/PhD staat voor een Medical Doctor die ook een PhD graad heeft.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Een medische graad (MD) en een doctorsgraad (PhD) zijn twee verschillende soorten graden. Een MD is een arts die vier jaar medische school heeft doorlopen en het recht heeft verdiend om de geneeskunde uit te oefenen. Een PhD is een doctorstitel op een willekeurig gebied, die gewoonlijk zes of meer jaar in beslag neemt na het behalen van een bachelordiploma. Dus, "MD" staat voor "medical doctor", en "PhD" staat voor "doctor in de filosofie".
LuukLuuk answered 1 jaar ago
MD staat voor Medical Doctor. PhD staat voor Philosophical Doctorate, het hoogste doctoraat dat men in de geesteswetenschappen kan behalen. MD/PhD staat voor iemand die beide graden heeft. Veel medische onderzoekers hebben naast hun MD ook een PhD, omdat ze dan meer onderzoek op hun vakgebied kunnen doen.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
MD staat voor Medical Doctor. PhD staat voor Doctor in de Filosofie. Een MD/PhD is een arts die ook is gepromoveerd op een wetenschappelijk gebied. Dit betekent dat zij zowel de opleiding en ervaring van arts hebben als de opleiding en ervaring van het doen van onderzoek op wetenschappelijk gebied.