Bekijk VragenCategorie: onderwijswaar staat vmbo kgt voor?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

waar staat vmbo kgt voor?

4 Antwoorden
DouweDouwe answered 2 maanden ago

VMBO staat voor Voortgezet Middelbaar Beroepsonderwijs, wat de Nederlandse benaming is voor “middelbaar beroepsonderwijs”. KGT staat voor Kennis en Geschiktheid voor het Technisch Beroepsonderwijs, wat vertaald “kennis en geschiktheid voor het technisch beroepsonderwijs” betekent.
 
Vmbo kgt is dus de naam van een type middelbare school in Nederland dat leerlingen zowel theoretische als praktische kennis bijbrengt, zodat ze in het tertiair onderwijs een studierichting kunnen kiezen die leidt tot een kwalificatie op het gebied van de techniek.

ArendArend answered 2 maanden ago

De Duitse “Verkleinerte Mittelstufe bildungsfeldorientiert” of “VMBO-KGT” is een type onderwijsinstelling. Het combineert hoger middelbaar onderwijs met beroepsopleiding. De instelling biedt leerlingen de gelegenheid praktische en theoretische vaardigheden te verwerven met betrekking tot een bepaald beroep. Het VMBO-KGT duurt gewoonlijk drie jaar en leidt tot de verwerving van een beroepskwalificatie 
 
Het VMBO-KGT biedt leerlingen de mogelijkheid een specifiek vak of beroep uit te oefenen, terwijl ze toch een algemene opleiding volgen.

BrendanBrendan answered 2 maanden ago

Het staat voor vmbo kgt, dat is de Nederlandse naam voor een vorm van voortgezet onderwijs in Nederland. De volledige naam is Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs, wat vertaald “Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs” betekent.

FeddeFedde answered 2 maanden ago

Het Nederlandse vmbo kgt staat voor “voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs klassiek gymnasium”. Het betekent “voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs klassiek gymnasium”. Het is een vorm van voortgezet onderwijs in Nederland.