Bekijk VragenCategorie: schoollessenwaar wordt scheikunde voor gebruikt?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
waar wordt scheikunde voor gebruikt?
5 Antwoorden
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Scheikunde wordt voor alles gebruikt! Het is de studie van materie en de veranderingen die deze ondergaat. Het wordt gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, bij het maken van nieuwe en verbeterde materialen, bij het begrijpen van het milieu en het klimaat, bij het ontwikkelen van betere landbouwpraktijken, en nog veel meer! Scheikunde raakt werkelijk alle aspecten van ons leven.
AikeAike answered 1 jaar ago
Chemie wordt gebruikt in verschillende industrieën en toepassingen. Het wordt gebruikt bij de productie van medicijnen, kunststoffen en andere producten. Het wordt ook gebruikt voor onderzoeksdoeleinden, zoals het ontwikkelen van nieuwe producten of het verbeteren van oude. Daarnaast zijn chemici ook verantwoordelijk voor de veiligheid van producten.
ValentijnValentijn answered 1 jaar ago
Chemie wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, van het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tot het maken van kunstvezels. Daarnaast werken chemici ook in de milieu- en forensische wetenschappen, bestuderen ze de effecten van vervuilende stoffen op het milieu en onderzoeken ze bewijsmateriaal op plaatsen delict.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Chemie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals het maken van medicijnen, het vervaardigen van materialen en het begrijpen van de natuur. Het wordt ook gebruikt bij forensisch onderzoek om stoffen te identificeren en bij milieubewaking om verontreinigende stoffen op te sporen.
CiscoCisco answered 1 jaar ago
Chemie wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, zoals de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, de productie van consumptiegoederen en de opsporing van misdrijven. Scheikundigen kunnen bijvoorbeeld een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van kanker ontwikkelen of een nieuwe stof maken die bestand is tegen slijtage.