Bekijk VragenCategorie: schoollessenwaar zit informatica?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
waar zit informatica?
6 Antwoorden
AikeAike answered 1 jaar ago
Computerwetenschap bevindt zich op het snijvlak van technologie en wiskunde. Het is de studie van algoritmen, gegevensstructuren en programmeertalen. Computerwetenschap heeft toepassingen op gebieden als kunstmatige intelligentie, cryptografie, informatietheorie en operationeel onderzoek.
BrentBrent answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat informatica op verschillende gebieden en in verschillende disciplines kan worden toegepast. In grote lijnen is computerwetenschap echter de studie van berekeningen en algoritmen. Dit omvat het ontwerp, de ontwikkeling, de analyse, de implementatie en de toepassing ervan. Computerwetenschap omvat ook andere gebieden zoals programmeertalen, kunstmatige intelligentie, databases, grafische gebruikersinterfaces en netwerken. Hoewel er dus geen definitief antwoord is op de vraag waar computerwetenschap zich situeert, is het duidelijk dat het een interdisciplinair gebied is met een brede waaier van toepassingen.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
Het is in universiteiten, industrie, en regerings laboratoria. Computerwetenschap vindt zijn oorsprong in de jaren vijftig, toen digitale computers voor het eerst werden uitgevonden. De eerste cursussen computerwetenschappen werden begin jaren zestig aan universiteiten gegeven. In het begin werd computerwetenschap beschouwd als een tak van de wiskunde. Tegenwoordig is informatica een aparte discipline en zijn er bachelor- en masteropleidingen in informatica. Computerwetenschap is ook een populair onderwerp voor PhD's in onderzoek. Computerwetenschappers werken aan universiteiten, in het bedrijfsleven en in overheidslaboratoria.
ArendArend answered 1 jaar ago
Computerwetenschap is de studie van computationele systemen en hun toepassingen. Het is een relatief nieuw gebied dat zijn wortels heeft in wiskunde, techniek en filosofie.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Het zit in je zak! Informatica is overal. Het zit in de apps op je telefoon, de websites die je bezoekt, de spelletjes die je speelt en de films en muziek waarvan je geniet. Bij vrijwel elk aspect van ons leven komt informatica op de een of andere manier kijken. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een meer specifiek antwoord, informatica kan worden gevonden in academische instellingen over de hele wereld. Er zijn bachelor- en masteropleidingen in computerwetenschappen aan universiteiten over de hele wereld, en onderzoekers werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve manieren om computers te gebruiken om problemen op te lossen en de menselijke kennis te vergroten.
CiscoCisco answered 1 jaar ago
Met de technologische vooruitgang van de afgelopen decennia is informatica steeds belangrijker geworden in onze wereld. Van basistoepassingen als Microsoft Word en Excel, tot complexere programma's als Photoshop en AutoCAD, informatica is betrokken bij bijna alles wat we doen. Wat de eigenlijke plaats van informatica betreft, wordt informatica meestal bestudeerd binnen het domein van de wiskunde. Dit komt omdat veel van de concepten die bij informatica komen kijken wiskundig van aard zijn. Computerwetenschappen kunnen echter ook als een aparte discipline worden bestudeerd. Er zijn een aantal topuniversiteiten die uitstekende programma's in computerwetenschappen aanbieden. Enkele daarvan zijn MIT, Stanford, Carnegie Mellon, en Caltech.