Bekijk VragenCategorie: groepwaarom frans leren op het middelbare school?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom frans leren op het middelbare school?
5 Antwoorden
TijmenTijmen answered 2 jaar ago
    Er zijn een paar redenen waarom het een goed idee is om Frans te leren op de middelbare school. Ten eerste kan het je helpen je taalvaardigheid te ontwikkelen. Ten tweede geeft het je een beter inzicht in de Franse cultuur. En ten derde kan het je voorbereiden op cursussen Frans op universitair niveau.   Als je meer wilt weten over de voordelen van Frans leren op de middelbare school, moet je zeker dit artikel lezen: https://www.thoughtco.
GerbenGerben answered 2 jaar ago
Er zijn veel redenen om Frans te leren op de middelbare school. Sommige mensen beweren dat het is omdat Frans de "taal van de liefde" is, maar er zijn eigenlijk veel andere geldige redenen om de taal te leren. Eerst en vooral maakt het vloeiend spreken van meerdere talen je beter verkoopbaar in een mondiale economie. In een tijdperk waarin bedrijven steeds meer internationaal zaken doen, is er veel vraag naar tweetalige werknemers. Ten tweede helpt het leren van een vreemde taal de cognitieve vaardigheden te verbeteren. Studies hebben aangetoond dat mensen die vreemde talen studeren beter zijn in het oplossen van problemen en kritisch denken dan mensen die dat niet doen. Ten derde kan het leren van een vreemde taal je kansen vergroten om toegelaten te worden tot de universiteit.
TijmenTijmen answered 2 jaar ago
Een vreemde taal leren op de middelbare school is een geweldige manier om je voor te bereiden op de universiteit en daarbuiten. Cursussen Frans op universitair niveau zijn vaak moeilijker dan de cursussen op de middelbare school, dus het volgen van een cursus op de middelbare school kan je helpen een basis van kennis op te bouwen die het je gemakkelijker maakt om te slagen op de universiteit. Bovendien kan het leren van een vreemde taal je cognitieve vaardigheden verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat tweetalige mensen beter presteren dan eentalige mensen op tests van taakverschuiving, cognitieve flexibiliteit en remming. Frans leren op de middelbare school kan je dus helpen een intelligenter persoon te worden.
TijmenTijmen answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom je zou kunnen overwegen om Frans te leren op de middelbare school. Ten eerste kan het je helpen je taalvaardigheid te ontwikkelen en je mogelijk een voorsprong geven bij het inschrijven voor hogescholen of beurzen. Daarnaast kan Frans spreken een grote troef zijn wanneer je reist of zaken doet in landen waar die taal wordt gesproken. En tenslotte kan het leren van een nieuwe taal een leuke en uitdagende manier zijn om je horizon te verbreden.
LaurensLaurens answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom het gunstig kan zijn voor middelbare scholieren om Frans te leren. Ten eerste kan het spreken van meer dan één taal de cognitieve functies verbeteren. In feite is aangetoond dat tweetaligheid het begin van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie vertraagt. Ten tweede kan het leren van een vreemde taal je ook meer cultureel bewustzijn en begrip voor andere culturen bijbrengen. Dit is bijzonder belangrijk in de huidige geglobaliseerde wereld. Ten slotte kan vloeiendheid in het Frans mogelijkheden bieden voor werk of hoger onderwijs in verschillende landen over de hele wereld.