Bekijk VragenCategorie: groepwaarom groep 1 en 2 samen zijn?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

waarom groep 1 en 2 samen zijn?

6 Antwoorden
MaartenMaarten answered 2 maanden ago

Groep 1 en 2 zitten bij elkaar omdat ze een aantal gemeenschappelijke kenmerken hebben. Groep 1 bestaat uit metalen die glanzend zijn en een laag smeltpunt hebben. Groep 2 bestaat uit metalen die dof zijn en een hoog smeltpunt hebben. Beide groepen zijn goede geleiders van elektriciteit.

LuukLuuk answered 1 maand ago

Groep 1 en 2 staan bij elkaar omdat ze een gemeenschappelijk kenmerk hebben – ze bevatten allebei metalen. Groep 1, die zich aan de linkerkant van het Periodiek Systeem bevindt, bevat de alkalimetalen. Groep 2, die zich aan de rechterkant van het Periodiek Systeem bevindt, bevat de aardalkalimetalen.

ArnoArno answered 1 maand ago

Groep 1 en 2 metalen zijn bij elkaar omdat ze een aantal fysische en chemische eigenschappen delen. De metalen van groep 1, waartoe lithium, natrium, kalium, rubidium en cesium behoren, zijn de meest reactieve metalen van het periodiek systeem. Ze zijn zacht, glanzend en hebben een laag smeltpunt. De metalen van groep 2, waartoe magnesium, calcium, strontium en barium behoren, zijn minder reactief dan de metalen van groep 1, maar reactiever dan de niet-metalen. Zij zijn harder dan de metalen van groep 1 en hebben een hoger smeltpunt.

ArnoArno answered 1 maand ago

Nou, er zijn een paar redenen waarom groep 1 en 2 bij elkaar zouden kunnen zijn. Eén reden zou kunnen zijn dat ze dezelfde interesses of doelen hebben. Een andere reden zou kunnen zijn dat zij deel uitmaken van dezelfde grotere groep of organisatie. Daarnaast kan het ook gewoon toeval zijn dat deze twee groepen samen zijn.

GijsGijs answered 6 dagen ago

Groep 1 en groep 2 staan bij elkaar vanwege de manier waarop ze op het periodiek systeem zijn gerangschikt. Groep 1 (de alkalimetalen) en groep 2 (de aardalkalimetalen) staan bij elkaar op het periodiek systeem omdat ze vergelijkbare chemische eigenschappen hebben. De alkalimetalen zijn zeer reactief en hebben de neiging hun buitenste elektronen te verliezen, terwijl de aardalkalimetalen minder reactief zijn en de neiging hebben elektronen te winnen.

DuukDuuk answered 6 dagen ago

De twee groepen zitten bij elkaar omdat ze een gemeenschappelijke voorouder hebben. Groep 1 omvat alle dieren die een ruggengraat hebben en levende jongen baren. Groep 2 omvat alle dieren die eieren leggen.