Bekijk VragenCategorie: christelijke scholenwaarom kiezen voor een christelijke school?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom kiezen voor een christelijke school?
4 Antwoorden
StijnStijn answered 2 jaar ago
De beslissing om een kind naar een christelijke school te sturen is er een die niet lichtvaardig genomen moet worden. Er zijn veel factoren die in overweging moeten worden genomen, zoals de geestelijke ontwikkeling van het kind, de kwaliteit van het onderwijs, de omgeving van de school, enz. Maar uiteindelijk moet je een christelijke school kiezen omdat je gelooft dat dit het beste is voor de algemene ontwikkeling van je kind - geestelijk, academisch, emotioneel, sociaal en lichamelijk    Er zijn veel voordelen aan christelijke scholen die hen onderscheiden van seculiere instellingen. Een van de belangrijkste voordelen is dat zij onderwijs bieden dat gebaseerd is op bijbelse principes. Dit betekent dat elk aspect van het leren - van wetenschappen tot geschiedenis tot literatuur - wordt onderwezen in het licht van Gods Woord.
ArnoArno answered 2 jaar ago
Waarom zou iemand kiezen voor een christelijke school? Er zijn vele redenen waarom ouders een christelijke opleiding voor hun kinderen kiezen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen   
  1. Om een basis van geloof te bieden. Voor gezinnen die sterk gehecht zijn aan hun christelijk geloof, is het belangrijk dat hun kinderen een grondige basis in het geloof krijgen. Een christelijke school kan dit soort onderwijs en ontwikkeling in geloof, karakter en waarden bieden 
  2. 2. Het bijbrengen van bijbelse waarheden en perspectieven. Veel Christelijke scholen proberen Bijbelse waarheden in alle aspecten van het leerplan te verankeren - van geschiedenis en wetenschap tot lezen en schrijven.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
Een christelijke school biedt een bijbels wereldbeeld dat vorm geeft aan de manier waarop leerlingen zichzelf zien in relatie tot andere mensen, hun gemeenschap en de wereld.   Op een Christelijke school leren leerlingen kritisch na te denken over de wereld om hen heen en ontwikkelen zij een Bijbels perspectief op actuele gebeurtenissen. Leerlingen leren ook hoe zij bijbelse principes in hun dagelijks leven kunnen toepassen.   Christelijke scholen bieden een uitstekende opleiding en onderwijzen waarden die een leven lang zullen meegaan.
EvertEvert answered 2 jaar ago
Er zijn veel redenen waarom ouders een christelijke school voor hun kinderen zouden kiezen. Sommigen zullen het waarderen dat christelijke scholen een bijbels wereldbeeld onderwijzen en kinderen helpen om een persoonlijke relatie met Jezus Christus te ontwikkelen. Anderen zullen het op prijs stellen dat christelijke scholen de nadruk leggen op karakterontwikkeling en vaak een streng disciplinebeleid voeren. En weer anderen waarderen het hoge niveau van academische uitmuntendheid dat op veel Christelijke scholen wordt aangetroffen.