Bekijk VragenCategorie: schoollessenwaarom moet ik geschiedenis verwijderen?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
waarom moet ik geschiedenis verwijderen?
6 Antwoorden
ZefZef answered 2 jaar ago
De meeste mensen begrijpen de noodzaak om hun browsegeschiedenis te wissen wanneer ze klaar zijn met het gebruik van een gedeelde computer. Maar zelfs als u de enige bent die uw apparaat gebruikt, zijn er voordelen verbonden aan het regelmatig wissen van uw geschiedenis. Hier zijn vier redenen waarom u dat zou moeten doen 1. Om de prestaties van uw apparaat te verbeteren - Na verloop van tijd kan uw browsegeschiedenis uw apparaat gaan vertragen omdat het steeds meer gegevens verzamelt. Het verwijderen van de geschiedenis kan de snelheid weer verhogen. 2. Om uw privacy te beschermen - Zelfs als u de enige bent die uw apparaat gebruikt, kan het wissen van uw geschiedenis helpen uw privacy te beschermen voor het geval iemand toegang krijgt tot uw apparaat zonder uw medeweten of toestemming 3.
StijnStijn answered 2 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom je je browsegeschiedenis zou willen verwijderen. Misschien ben je bang dat iemand te weten komt welke websites je hebt bezocht, of misschien wil je gewoon wat ruimte vrijmaken op je computer. Hoe dan ook, het verwijderen van je geschiedenis is een vrij eenvoudig proces Als het op privacy aankomt, is het verwijderen van uw geschiedenis een goede manier om uw informatie veilig te houden. Als je je zorgen maakt dat iemand kan zien welke sites je hebt bezocht, kan het wissen van je geschiedenis je helpen deze zorgen weg te nemen. Bovendien kiezen veel mensen ervoor hun geschiedenis te wissen om ruimte vrij te maken op hun computer.
CiscoCisco answered 2 jaar ago
U zou uw browsegeschiedenis om een aantal redenen moeten verwijderen. Ten eerste is het een goede manier om uw privacy te beschermen. Als u een computer of apparaat deelt met iemand anders, kunnen zij uw browsegeschiedenis zien tenzij u deze verwijdert. Ten tweede kan het verwijderen van uw browsegeschiedenis helpen ruimte vrij te maken op uw apparaat. En ten derde kan het de prestaties van uw apparaat verbeteren Zelfs als u niet om privacy of ruimte op uw apparaat geeft, zijn er nog steeds goede redenen om uw browsegeschiedenis te verwijderen. Als u bijvoorbeeld een probleem met uw apparaat of browser probeert op te lossen, kan het wissen van uw geschiedenis helpen het probleem op te lossen.
FeddeFedde answered 1 jaar ago
Telkens wanneer u een website bezoekt, slaat de site informatie over uw bezoek op. Dit worden "sessiegegevens" genoemd Sessiegegevens omvatten de webpagina die u bezocht, de datum en tijd van uw bezoek, hoe lang u op de pagina bleef en op welke koppelingen u klikte. Deze informatie kan worden gebruikt om uw online gedrag te volgen en een profiel van uw interesses op te stellen. Het kan ook worden gebruikt om reclame op u te richten. Als u bijvoorbeeld websites over auto's hebt bezocht, kan een autobedrijf u een advertentie tonen voor hun nieuwste model. Om uw privacy te beschermen, is het een goed idee om uw sessiegegevens regelmatig te wissen. U kunt dit doen door de geschiedenis van uw browser te wissen of een privacy-extensie zoals Ghostery te gebruiken.
StijnStijn answered 1 jaar ago
Het wissen van uw browsergeschiedenis is een goede manier om uw online privacy te beschermen. Webbrowsers houden bij welke websites u bezoekt en wat u op die websites doet, zoals zoekopdrachten die u uitvoert en artikelen die u aan uw winkelwagentje toevoegt. Deze informatie wordt opgeslagen in een bestand met de naam "geschiedenis" op uw computer. Als iemand anders uw computer gebruikt, kan hij alle websites zien die u hebt bezocht en de dingen die u op die websites hebt gedaan. Ze kunnen ook alle informatie zien die u in formulieren op die websites hebt ingevoerd, zoals uw naam, e-mailadres of creditcardnummer. Door uw browsegeschiedenis te wissen, kunt u voorkomen dat anderen deze informatie zien.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Afhankelijk van uw browserinstellingen kan de geschiedenis op uw computer of apparaat worden opgeslagen, zodat websites die u hebt bezocht in de adresbalk worden weergegeven wanneer u een webadres begint in te typen en zodat u snel kunt terugkeren naar een website die u eerder hebt bezocht. De geschiedenis kan echter ook persoonlijke informatie bevatten, zoals wachtwoorden en creditcardnummers. Dus als u het niet prettig vindt dat andere mensen de websites die u hebt bezocht kunnen zien, kunt u het beste uw geschiedenis regelmatig wissen. Uw browser kan ook cookies (stukjes informatie over websites die u hebt bezocht) op uw computer of apparaat opslaan. Cookies kunnen worden gebruikt om uw surfactiviteiten op verschillende websites te volgen, daarom is het een goed idee om ze ook regelmatig te verwijderen.