Bekijk VragenCategorie: onderwijswaarom schooluniform nodig is?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
waarom schooluniform nodig is?
4 Antwoorden
ErnestErnest answered 1 jaar ago
Er zijn een aantal redenen waarom schooluniformen noodzakelijk zijn. In de eerste plaats bevorderen ze een gevoel van eenheid binnen de school. Als iedereen op dezelfde manier gekleed is, bevordert dat het gemeenschapsgevoel en kunnen leerlingen zich gemakkelijker met hun klasgenoten identificeren. Bovendien helpen uniformen pesten en plagen te ontmoedigen, omdat leerlingen elkaar minder snel zullen beoordelen op basis van hun uiterlijk Een andere reden waarom uniformen voordelig zijn, is dat ze gezinnen geld kunnen besparen. Aangezien de prijzen van uniformen aanzienlijk lager zijn dan de prijs van gewone kleding, kunnen gezinnen in de loop van een jaar veel geld besparen.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Er zijn een paar redenen waarom schooluniformen nodig zijn. Eén reden is dat ze helpen het speelveld gelijk te maken tussen kinderen met verschillende sociaal-economische achtergronden. Met uniformen heeft geen enkel kind een voor- of nadeel op basis van wat het zich wel of niet kan veroorloven te dragen. Een andere reden waarom uniformen noodzakelijk zijn, is dat ze helpen een gemeenschapsgevoel op school te creëren. Als alle leerlingen hetzelfde dragen, helpt dat om een gevoel van saamhorigheid tussen de leerlingen op te bouwen. Dit kan vooral nuttig zijn op scholen met een gevarieerd leerlingenbestand. Ten slotte helpen uniformen om kinderen discipline en verantwoordelijkheid bij te brengen.
EvertEvert answered 1 jaar ago
Schooluniformen zijn nodig om een gemeenschapsgevoel te creëren en om afleiding te voorkomen die kan ontstaan wanneer leerlingen op verschillende manieren gekleed zijn. Studies hebben aangetoond dat schooluniformen helpen een gemeenschapsgevoel te creëren, omdat alle leerlingen hetzelfde gekleed zijn en dezelfde gemeenschappelijke ervaring hebben. Dit geeft leerlingen het gevoel dat ze bij een groep horen, en maakt dat ze zich eerder met hun school identificeren. Daarnaast kunnen uniformen helpen om afleiding in de klas te verminderen. Als leerlingen op verschillende manieren gekleed zijn, kan het voor docenten moeilijk zijn om de orde te bewaren en zich te concentreren op het lesgeven. Door uniformen te dragen, zijn alle leerlingen hetzelfde gekleed en is het voor leraren gemakkelijker om regels te handhaven en bij te houden wie wat doet.
BramBram answered 1 jaar ago
Schooluniformen kunnen pesten helpen verminderen, omdat kinderen niet kunnen worden gepest omdat ze "lelijke" kleren dragen of zich niet de laatste mode kunnen veroorloven. Schooluniformen maken het voor scholen ook gemakkelijker om mensen te herkennen die de kledingvoorschriften overtreden, en ze kunnen bendevorming helpen voorkomen doordat het voor kinderen moeilijker wordt om elkaar te identificeren als lid van een bepaalde groep. Ten slotte kunnen schooluniformen kinderen helpen zich te concentreren op hun studie in plaats van op wat ze dragen.