Bekijk VragenCategorie: groepwanneer ben je een professor?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer ben je een professor?
3 Antwoorden
BrentBrent answered 1 jaar ago
Een professor is iemand die lid is van de faculteit van een hogeschool of universiteit. Professoren worden doorgaans ingedeeld als hoogleraar, universitair hoofddocent, assistent-professor of instructeur.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat er verschillende soorten hoogleraarschappen zijn en de eisen voor elk daarvan kunnen verschillen. Gewoonlijk is een hoogleraar een academicus die een vaste aanstelling heeft bij een hogeschool of universiteit. In sommige gevallen kan een hoogleraar ook een functie in het bedrijfsleven hebben, zoals onderzoekswetenschapper of ingenieur.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Een professor is iemand die aan een universiteit een hoogleraarschap heeft gekregen, meestal een vaste aanstelling. De definitie van "professor" kan per universiteit verschillen, maar meestal wordt iemand beschouwd als iemand die de rang van hoogleraar heeft bereikt. Dit betekent dat hij een ambtstermijn heeft gekregen, wat een garantie is dat hij niet zonder reden kan worden ontslagen. Het betekent ook meestal dat zij de leiding hebben over hun eigen academische afdeling. Sommige hoogleraren kunnen ook de titel van Distinguished Professor of Emeritus Professor dragen.