Bekijk VragenCategorie: islamitische scholenwanneer ben je islamitisch getrouwd?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

wanneer ben je islamitisch getrouwd?

4 Antwoorden
FeddeFedde answered 1 maand ago

Ik ben met mijn man islamitisch getrouwd in een eenvoudige ceremonie bij ons thuis. We hadden twee getuigen en het huwelijk werd voltrokken door een vriend van de familie die ook moslim is.
 
We hebben geen grote bruiloft gehouden omdat we het simpel wilden houden en ons meer op het huwelijk zelf wilden richten dan op de viering. Plus, we dachten dat aangezien we de dingen Islamitisch gingen doen, er geen behoefte was aan een uitbundige ceremonie.

DouweDouwe answered 6 dagen ago

Het vroegste moment waarop iemand islamitisch kan trouwen is wanneer hij de puberteit bereikt. Voor vrouwen wordt de puberteit bereikt wanneer zij hun eerste menstruatiecyclus meemaken. Voor mannen wordt de puberteit bereikt wanneer zij hun eerste zaadlozing ervaren. De Profeet Mohammed ﷺ zei: “Het huwelijk van een jong meisje is halal (toegestaan), en haar huwbare leeftijd is negen jaar.

DuukDuuk answered 6 dagen ago

Het huwelijkscontract wordt pas getekend als de vrouw haar ‘Iddah’ heeft voltooid na het overlijden van haar man. Iddah is een wachtperiode van ongeveer vier maanden en tien dagen. Als zij gedurende deze periode zwanger wordt, wordt de wachtperiode verlengd totdat zij bevalt. Wordt zij niet zwanger, dan eindigt de ‘Iddah’ na het verstrijken van vier maanden en tien dagen.

ValentijnValentijn answered 6 dagen ago

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het huwelijk in de islam verschillende vormen kan aannemen, afhankelijk van de cultuur en het land waarin het wordt voltrokken. Sommige paren kunnen trouwen door middel van een islamitisch ritueel dat bekend staat als een nikah, terwijl anderen gewoon een religieuze ceremonie of een burgerlijke ceremonie kunnen hebben die door moslims wordt bijgewoond. In het algemeen vinden moslims het huwelijk een belangrijk onderdeel van hun geloof en streven zij ernaar hun huwelijk zoveel mogelijk volgens de islamitische wet te laten voltrekken. Er zijn echter enkele gevallen waarin dit niet mogelijk of praktisch is, zoals wanneer één partner geen moslim is. In deze gevallen wordt een paar in de ogen van Allah nog steeds als getrouwd beschouwd, mits zij aan alle andere vereisten voor het huwelijk hebben voldaan die in de islamitische geschriften staan.