Bekijk VragenCategorie: groepwanneer cumlaude vwo gemakkelijk is?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer cumlaude vwo gemakkelijk is?
6 Antwoorden
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
Cum laude vwo is makkelijk voor leerlingen die een sterke basis hebben op de middelbare school en die zelfstandig kunnen werken. Voor leerlingen die het moeilijk hebben gehad op de middelbare school of leerlingen die meer begeleiding nodig hebben, kan de werklast een grotere uitdaging zijn.   Cum laude is een Advanced Placement (AP) programma dat door veel universiteiten in Nederland wordt aangeboden. Het programma is ontworpen voor zeer gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van een rigoureus academisch curriculum. Toelating tot cum laude is gebaseerd op de cijfers van een student op de middelbare school, evenals op de resultaten van een toelatingsexamen.
PieterPieter answered 2 jaar ago
Cum laude is gemakkelijk als je goede studiegewoonten hebt en goed met je tijd kunt omgaan. Ook is het belangrijk dat je geïnteresseerd bent in het onderwerp en dat je een goede basis hebt in de basis. Als je in staat bent om al deze dingen te doen, dan moet cum laude haalbaar zijn met hard werk en toewijding.
HesselHessel answered 2 jaar ago
Er is veel discussie over de vraag of cum laude vwo "gemakkelijk" is of niet Hoewel er zeker een aantal voordelen zijn om in een cum laude programma te zitten, is het belangrijk om te onthouden dat het programma nog steeds erg uitdagend is. Om succesvol te zijn, moeten leerlingen bereid zijn om hard en toegewijd te werken om te slagen. Er zijn ook veel verschillende opvattingen over wat "makkelijk" betekent. Voor sommige leerlingen is een "makkelijke" school een school waar ze niet zo veel hoeven te studeren of waar de werkdruk niet zo zwaar is. Voor anderen betekent een "makkelijke" school misschien een school met goede middelen en ondersteunende systemen.
DimitriDimitri answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de moeilijkheidsgraad voor cum laude vwo zal variëren, afhankelijk van de capaciteiten en vaardigheden van de individuele leerling. Over het algemeen wordt cum laude vwo echter als moeilijker beschouwd dan regulier vwo, dus leerlingen die deze onderscheiding nastreven moeten bereid zijn hard te werken en zich extra in te spannen.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Cum laude is makkelijk als je een goede basis hebt op de middelbare school. Als je een uitdaging zoekt, probeer dan het honoursprogramma.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Cum laude is alleen makkelijk als je goede cijfers hebt in het vwo. Als je het niet goed hebt gedaan in het vwo, zijn je kansen om cum laude af te studeren klein Om cum laude af te studeren op het VWO heb je een gemiddeld cijfer nodig van minimaal 7,5 uit 10,0. Daarnaast moet je voor niet minder dan vijf vakken een 8 of hoger hebben gekregen en voor niet minder dan tien vakken een 7 of hoger. Ten slotte moet het totaal aantal behaalde punten ten minste 360 zijn (van de mogelijke 400).