Bekijk VragenCategorie: onderwijswanneer geeft havo vwo advies?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer geeft havo vwo advies?
7 Antwoorden
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Het HAVO geeft in het algemeen het advies om rond het 18e levensjaar door te gaan met het VWO.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Havo geeft VWO-advies in Nederland. Havo is een algemeen vormende middelbare school die leerlingen voorbereidt op de universiteit of hogeschool. Het VWO is het hoogste en meest academische niveau van het voortgezet onderwijs in Nederland. Het is een pre-universitair programma dat leidt tot tertiair onderwijs aan een universiteit of een andere instelling voor hoger onderwijs.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord, omdat het proces per school en opleiding kan verschillen. Maar in het algemeen krijg je waarschijnlijk een advies van je vwo-docent tijdens je vierde jaar van de middelbare school, of uiterlijk tijdens het eerste semester van je vijfde jaar.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord, omdat elke middelbare school anders is. Maar doorgaans wordt een leerling de vwo-route aangeraden als hij/zij een meer academisch georiënteerde richting op wil en/of als hij/zij naar een universiteit in Nederland wil. Als een leerling zich wil richten op het opdoen van praktijkervaring en/of naar een universiteit buiten Nederland wil gaan, dan is havo waarschijnlijk de betere keuze. Uiteindelijk is het aan de individuele leerling en zijn ouders/verzorgers om te beslissen wat het beste voor hem of haar is.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
Adviezen voor leerlingen die zich willen inschrijven voor het VWO (Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs) worden meestal gegeven in groep 8. Dit advies betreft de keuze van een studierichting voor het VWO. Meestal zijn er drie soorten adviezen die worden gegeven: - De leerling moet doorgaan met dezelfde studierichting als op het huidige onderwijsniveau; - De leerling moet overstappen naar een andere studierichting; of - De leerling krijgt het advies om een tussenjaar te nemen.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
In het algemeen geeft het VWO advies nadat de leerling het Havo heeft afgerond. Er zijn echter gevallen waarin het VWO advies geeft aan leerlingen die in het 2e jaar van het Havo zitten. Dit gebeurt meestal als de cijfers van de leerling teruglopen en duidelijk is dat hij geen goede score zal halen op de VWO-toelatingstoets.
EvertEvert answered 1 jaar ago
Dat hangt van de school af. Sommige scholen hebben een zesde-schoolcollege (in Duitsland Gymnasium genoemd en in Oostenrijk Hauptschule) dat leerlingen voorbereidt op universitair onderwijs nadat ze hun Hauptschule-opleiding hebben voltooid. Andere scholen hebben geen apart zesde-schoolcollege en leerlingen die hun opleiding op universitair niveau willen voortzetten, moeten naar een andere school (meestal Realschule genoemd). In dat geval worden de laatste twee schooljaren van de student aan de Realschule gedaan, en dan is de student klaar om aan de universiteit te beginnen als hij of zij met succes het Abitur-examen heeft afgelegd.