Bekijk VragenCategorie: schoollessenwanneer gelden algemene voorwaarden?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer gelden algemene voorwaarden?
4 Antwoorden
DouweDouwe answered 2 jaar ago
De algemene voorwaarden zijn van toepassing wanneer er geen specifieke overeenkomst tussen twee of meer partijen bestaat. Met andere woorden, de algemene voorwaarden zijn de standaardregels die gelden als er geen andere overeenkomst is gesloten. Dit komt vaak voor bij zakelijke transacties, waarbij een bedrijf de standaardvoorwaarden aanbiedt aan een ander bedrijf om zaken te kunnen doen. In sommige gevallen kan er een specifieke overeenkomst tussen twee of meer partijen bestaan die voorrang heeft op de algemene voorwaarden. Als een bedrijf er bijvoorbeeld mee instemt om goederen op een bepaalde datum te verzenden, dan komt die specifieke overeenkomst in de plaats van de algemene voorwaarden, die meestal een verzending binnen een bepaalde termijn voorschrijven.
BramBram answered 1 jaar ago
In het algemeen zijn algemene voorwaarden van toepassing wanneer u een dienst of product gebruikt. Door de dienst of het product te gebruiken, gaat u akkoord met de voorwaarden en bepalingen die door het bedrijf zijn opgesteld. Deze voorwaarden staan in de kleine lettertjes van een overeenkomst of contract, of kunnen online beschikbaar worden gesteld. Ze kunnen ook worden samengevat op de website van een bedrijf. Er zijn veel verschillende soorten voorwaarden die bedrijven kunnen stellen. Sommige bedrijven kunnen bijvoorbeeld voorwaarden hebben die vereisen dat u hun product op een bepaalde manier gebruikt. Anderen kunnen disclaimers hebben die hen beschermen tegen aansprakelijkheid als er iets misgaat met hun product.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het kan variëren afhankelijk van het rechtsgebied en de specifieke kenmerken van de situatie. In het algemeen zijn de algemene voorwaarden echter van toepassing wanneer: -U zich aanmeldt voor een dienst of zich registreert voor een account bij een bedrijf -U een aankoop doet bij een bedrijf -U de website of app van een bedrijf gebruikt -U deelneemt aan een promotie of wedstrijd van een bedrijf Kortom, algemene voorwaarden zijn meestal van toepassing wanneer u op een of andere manier met een bedrijf communiceert. Ze zijn ontworpen om zowel u als het bedrijf te beschermen, dus het is belangrijk dat u ze kent voordat u een zakelijke transactie aangaat.
WillemWillem answered 1 jaar ago
Algemene voorwaarden (of " GT&C's") zijn van toepassing op alle! gedragingen tussen u en een bedrijf. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, het aanmelden voor een account bij het bedrijf, het gebruik van de website of producten van het bedrijf, of het op enigerlei wijze contact opnemen met het bedrijf. De AV zijn bedoeld om zowel u als het bedrijf te beschermen, door duidelijk aan te geven wat de rechten en plichten van beide partijen zijn. Er zijn verschillende belangrijke situaties waarin de AV van toepassing zijn: Als u zich aanmeldt voor een account bij een bedrijf, zult u bijna altijd gevraagd worden om in te stemmen met de AV. Door u aan te melden voor een account gaat u namelijk een contract aan met het bedrijf.