Bekijk VragenCategorie: natuurwanneer heb ik natuurvergunning nodig?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

wanneer heb ik natuurvergunning nodig?

2 Antwoorden
DaafDaaf answered 2 maanden ago

U hebt een natuurvergunning nodig als u bepaalde activiteiten in de natuur gaat uitvoeren, zoals jagen, vallen zetten of vissen. Elke staat heeft zijn eigen specifieke regels met betrekking tot de noodzaak van een natuurvergunning en wat is toegestaan onder deze vergunning. In Californië heeft u bijvoorbeeld een jachtvergunning nodig om op herten te jagen, maar in Texas heeft u geen vergunning nodig om op herten te jagen.
 
Daarom is het belangrijk om bij het Fish and Wildlife agentschap van uw staat na te gaan voor wat voor soort activiteiten een natuurvergunning vereist is en welke beperkingen aan die activiteiten worden gesteld. In het algemeen hebben de meeste staten voorschriften die verbieden het nemen van beschermde soorten of het beschadigen van natuurlijke hulpbronnen zonder de juiste vergunning.

ArendArend answered 2 maanden ago

Als u wetenschappelijk onderzoek of educatieve activiteiten uitvoert in een aangewezen wildernisgebied, heeft u een vergunning nodig van het agentschap dat dat gebied beheert.De volgende tabel geeft een overzicht van wanneer verschillende activiteiten een vergunning vereisen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de betreffende instantie die het gebied beheert.
ActiviteitReist Vergunning
Wetenschappelijk onderzoek
Ja
Educatieve activiteiten
Ja
Commercieel filmen
Ja 
Fotograferen/opnemen voor commerciële doeleinden
Ja 
 
Voor activiteiten die hier niet worden vermeld, gelieve de beheersinstantie te raadplegen om te bepalen of een vergunning vereist is.