Bekijk VragenCategorie: Talenwanneer is de duitse taal ontstaan?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer is de duitse taal ontstaan?
3 Antwoorden
ValentijnValentijn answered 2 jaar ago
De duitse taal is ontstaan rond het jaar 500 na Christus, toen de Germaanse stammen vanuit Scandinavië zuidwaarts begonnen te trekken.
PieterPieter answered 2 jaar ago
De Duitse taal is een West-Germaanse taal die voornamelijk in Midden-Europa wordt gesproken. Het is de meest gesproken en officiële taal in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Tirol (Italië), de Duitstalige Gemeenschap van België, en Liechtenstein. Het is ook een van de drie officiële talen van Luxemburg en een mede-officiële taal in de regio Sleeswijk-Holstein in Duitsland. Samen met het Frans vormt het Duits een band met het Luxemburgs die bekend staat als TRilingue Standard Français-Luxembourgeois-Allemand of "Triskem", waaraan de helft van de Luxemburgse bevolking deelneemt.
FrankyFranky answered 2 jaar ago
De Duitse taal is een West-Germaanse taal die voornamelijk in Midden-Europa wordt gesproken. Het is de meest gesproken en officiële taal in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Tirol (Italië), de Duitstalige Gemeenschap van België, en Liechtenstein. Het is ook een van de drie officiële talen van Luxemburg en een mede-officiële taal in het woiwodschap Opole in Polen. De talen die het meest op het Duits lijken, zijn de andere leden van de West-Germaanse taaltak: Afrikaans, Nederlands, Engels, de Friese talen, Nedersaksisch, Luxemburgs, Schots en Jiddisch.   De vroegste vermeldingen van proto-Duits gaan terug tot ongeveer de 2e eeuw v. Chr.