Bekijk VragenCategorie: islamitische scholenwanneer is het islamitisch gescheiden?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer is het islamitisch gescheiden?
3 Antwoorden
JorisJoris answered 2 jaar ago
Islamitische scheiding wordt meestal toegepast in moskeeën en gebedshuizen, waar mannen en vrouwen gescheiden zijn door een barrière of afscheiding. De islamitische wet vereist geen scheiding van de seksen in het openbaar, maar het wordt vaak toegepast als culturele norm. Veel moslims geloven dat seksescheiding nodig is om vrouwen te beschermen tegen seksuele intimidatie of staren door mannen. Anderen stellen dat het belangrijk is dat zowel mannen als vrouwen hun eigen gescheiden ruimtes hebben om te bidden, na te denken en religieuze teksten te bestuderen.
LaurensLaurens answered 2 jaar ago
Islamitische segregatie is typisch wanneer mannen en vrouwen gescheiden zijn in een fysieke ruimte. Er zijn verschillende interpretaties van islamitische segregatie, maar het betekent vaak dat vrouwen en mannen niet fysiek samen mogen zijn, tenzij ze verwant zijn. In sommige gevallen moeten moslimvrouwen in het openbaar een sluier of hijab dragen. Dit is meestal wanneer zij zich in een ruimte bevinden waar niet-verwante mannen aanwezig zijn. Sommige mensen geloven dat de hijab verplicht is door de Islam, terwijl anderen geloven dat het optioneel is.
ZefZef answered 2 jaar ago
Islamitische segregatie is wanneer mannen en vrouwen in een openbare ruimte worden gescheiden op basis van hun geslacht. Dit kan zijn in een moskee, tijdens een religieuze bijeenkomst of op een andere openbare plaats. Meestal is scheiding verplicht in moslimlanden, waar het wordt gezien als een belangrijke manier om de bescheidenheid en de moraal te beschermen. Er zijn echter ook moslimlanden (zoals Turkije) waar scheiding niet verplicht is en vrouwen vrij zijn om zich in openbare ruimten onder mannen te mengen.