Bekijk VragenCategorie: schoolvakantiewanneer is het schoolvakantie in frankrijk?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer is het schoolvakantie in frankrijk?
5 Antwoorden
CornaldCornald answered 1 jaar ago
Het Franse schooljaar is verdeeld in drie trimesters. Het eerste semester loopt van september tot januari, het tweede van februari tot juni, en de zomervakantie is in juli en augustus. Sommige scholen hebben ook een pauze van een week in oktober en een pauze van twee weken in maart.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Het Franse schooljaar is iets anders gestructureerd dan in de Verenigde Staten. Schoolvakanties in Frankrijk vallen gewoonlijk in drie categorieën uiteen: wintervakantie (vacances de Noel), paasvakantie (vacances de Paques), en zomervakantie (vacances d'ete). De wintervakantie duurt meestal twee weken rond Kerstmis en Nieuwjaar. De paasvakantie duurt meestal twee of drie weken eind maart of begin april. De zomervakantie loopt meestal van eind juli tot begin september. Er zijn ook enkele kleinere vakanties verspreid over het schooljaar, zoals een week in oktober en een week in februari.
LaurensLaurens answered 1 jaar ago
De schoolvakanties in Frankrijk beginnen meestal begin oktober en eindigen eind mei of begin juni. Er zijn twee vakantieperioden: een wintervakantie in december-januari en een voorjaarsvakantie in maart-april. Veel regio's hebben ook extra vakanties rond Pasen en Allerheiligen. Op de website van het Franse ministerie van Onderwijs vindt u de exacte data van de schoolvakanties in uw regio.
StijnStijn answered 1 jaar ago
De Franse schoolvakanties zijn meestal in het voorjaar (april of mei) en in het najaar (eind september of begin oktober). Er is ook een wintervakantie eind december of begin januari.
AikeAike answered 1 jaar ago
In Frankrijk variëren de schoolvakanties per regio. Meestal duren ze echter ongeveer twee weken in de winter en twee weken in de zomer. Voor een meer specifiek antwoord raden wij u aan contact op te nemen met het Franse Ministerie van Onderwijs.