Bekijk VragenCategorie: Talenwanneer is klassieke muziek ontstaan?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer is klassieke muziek ontstaan?
5 Antwoorden
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
Klassieke muziek ontstond in de late Middeleeuwen en de vroege Renaissance, tussen 1300-1600 na Christus. Het was in deze periode dat componisten muziek gingen schrijven speciaal voor instrumenten, in plaats van alleen stemmen, en stukken gingen maken die complexer en formeler van structuur waren. Dit leidde tot de ontwikkeling van veel van de klassieke muziekgenres die we nu kennen, zoals symfonie, sonate, concerto en opera.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
Klassieke muziek vindt haar oorsprong in de Europese klassieke traditie, en wordt doorgaans gedefinieerd als kunstmuziek die voornamelijk is gecomponeerd voor concertuitvoeringen door professionele musici. Het tijdperk van de klassieke muziek liep van het midden van de 18e eeuw tot het begin van de 19e eeuw. Enkele van de beroemdste componisten van klassieke muziek zijn Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Franz Schubert.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, want klassieke muziek is een overkoepelende term die verwijst naar een breed scala aan westerse muziekstijlen en -tradities. Maar in grote lijnen kan klassieke muziek worden teruggevoerd tot de Renaissance in de 15e en 16e eeuw, toen componisten stukken voor de kerk begonnen te schrijven die duidelijk verschilden van de populaire muziek uit die tijd. In de eeuwen daarna bleef klassieke muziek zich ontwikkelen, waarbij nieuwe stijlen en genres ontstonden (zoals barokke, klassieke en romantische muziek) en uiteindelijk standaardrepertoire werd voor orkesten en musici over de hele wereld.
DouweDouwe answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, aangezien "klassieke muziek" een overkoepelende term is die een breed scala aan muziekstijlen en tijdsperioden omvat. Enkele van de vroegste voorbeelden van klassieke muziek gaan echter terug tot de Middeleeuwen en de Renaissance, met werken als de Missa Pange lingua van Josquin des Prez en de Missa Papae Marcelli van Giovanni Pierluigi da Palestrina.
EvertEvert answered 1 jaar ago
De eerste klassieke muziek werd geschreven in de jaren 1600. Het was een tijd van grote creativiteit en vernieuwing in de kunsten, en klassieke muziek was een van de uitingen van die creativiteit. Klassieke muziek wordt meestal gedefinieerd als gecomponeerde muziek die geen jazz of populaire muziek is. Het is vaak geschreven voor orkest of koor, en heeft meestal een zeer formele structuur met een duidelijk begin, midden en einde. In de loop der jaren zijn er veel beroemde componisten geweest die klassieke muziek schreven, waaronder Bach, Beethoven, Brahms, Chopin en Tsjaikovski.