Bekijk VragenCategorie: onderwijswanneer kun je een klas overslaan?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer kun je een klas overslaan?
5 Antwoorden
BramBram answered 1 jaar ago
Je mag een les overslaan als je een doktersbriefje hebt. Anders heeft elke professor zijn eigen beleid over afwezigheid. Sommige professoren staan één of twee afwezigheden toe zonder straf, maar de meeste niet. Het is altijd het beste om bij je professor na te vragen wat hun specifieke beleid is. Als je de les moet missen voor een noodgeval, neem dan zo snel mogelijk contact op met je docent en bezorg hem/haar de nodige documentatie, indien van toepassing.
TijmenTijmen answered 1 jaar ago
Je kunt een les overslaan als je een verontschuldigde afwezigheid hebt. Een verontschuldigde afwezigheid betekent dat je een geldige reden hebt om de les te missen, zoals ziekte, een noodgeval in het gezin of het bijwonen van een evenement dat door de school wordt gesponsord. Als je een ongebruikte afwezigheid hebt, betekent dit dat je reden om de les te missen niet geldig is, en dat je waarschijnlijk problemen krijgt met je leraar. Ongebruikte afwezigheden kunnen zijn: spijbelen zonder je leraar in te lichten, uitslapen of uitgaan.
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beslissing om al dan niet een les over te slaan hangt af van uw individuele omstandigheden. Hier zijn echter vijf algemene tips die u kunnen helpen bij de beslissing om al dan niet een les over te slaan: 1) Zorg ervoor dat je daadwerkelijk iets belangrijks mist als je ervoor kiest om een les over te slaan. Bijvoorbeeld, als er een quiz of een belangrijk project is in de les die je overweegt over te slaan, dan kan het de moeite waard zijn om het koude weer te trotseren of je door het verkeer te worstelen.
LuukLuuk answered 1 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Het hangt af van het individu, de cursus en de professor. Sommige mensen kunnen af en toe een les overslaan zonder ernstige gevolgen, terwijl anderen helemaal geen lessen kunnen missen zonder achterop te raken. Het hangt ook af van hoe vergevingsgezind de professor is ten aanzien van gemiste opdrachten en examens. In het algemeen is het beter om geen lessen over te slaan, maar er zijn altijd uitzonderingen. Praat met je docent of adviseur als je overweegt een klas over te slaan en zij kunnen je meer specifiek advies geven.
DaafDaaf answered 1 jaar ago
U kunt een les overslaan als u een doktersbriefje of een noodgeval heeft. Als het echter de eerste keer is dat u een les mist, moet u uw docent bellen en het hem laten weten.