Bekijk VragenCategorie: groepwanneer maak je dictee?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago
wanneer maak je dictee?
4 Antwoorden
LuukLuuk answered 2 maanden ago
U kunt op elk moment van de dag een dictee maken, maar meestal wordt het 's morgens voor het ontbijt gedaan, zodat u een heldere geest heeft. Het is ook raadzaam om wat rekoefeningen te doen voordat u begint, zodat uw lichaam ontspannen is en klaar voor de taak die voor u ligt.
GerbenGerben answered 2 maanden ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat dicteren in verschillende situaties en op verschillende momenten van de dag kan worden gebruikt. Sommige mensen dicteren het liefst vroeg in de ochtend, voordat ze hun e-mail of sociale media hebben bekeken. Zo beginnen ze de dag met een schone lei en worden ze niet afgeleid. Anderen dicteren liever 's avonds, nadat ze hun werk van die dag al hebben afgerond. Zo kunnen ze zich ontspannen en de tijd nemen om te dicteren zonder zich zorgen te hoeven maken over deadlines of het halen van quota.
GerbenGerben answered 2 maanden ago
U kunt een dictee maken wanneer u een tekst wilt inspreken. Er zijn veel verschillende manieren om een dictaat te maken. U kunt uw stem gebruiken, een toetsenbord of zelfs een tekentablet. Eén manier om te dicteren is met uw stem. Hiervoor heeft u een microfoon nodig, zodat de computer u kan horen. Zodra u de microfoon hebt ingesteld, opent u een tekstverwerkingsprogramma en klikt u op het microfoonpictogram in de werkbalk. Dit zal de spraakherkenningssoftware activeren. Begin dan gewoon te spreken en de software typt automatisch uit wat u zegt. Een andere manier om te dicteren is met behulp van een toetsenbord.
ArnoArno answered 2 maanden ago
U kunt op elk moment van de dag dicteren, maar het is het beste om het 's ochtends vroeg te doen als uw geest fris is. Dicteren kan uw productiviteit verhogen en u helpen een betere schrijver te worden.