Bekijk VragenCategorie: groepwanneer mag je doubleren in groep 7?
Avatargast Staf asked 6 maanden ago
wanneer mag je doubleren in groep 7?
3 Antwoorden
GijsGijs answered 6 maanden ago
Het specifieke antwoord op deze vraag hangt af van het schoolsysteem en de klas in kwestie, maar als algemene regel geldt dat leerlingen in het algemeen een dubbele klas mogen halen als ze hebben aangetoond dat ze de toegenomen werkdruk en de verwachtingen van een hogere klas aankunnen. Dit kan voor verschillende leerlingen op verschillende momenten gebeuren, maar meestal gebeurt dit ergens tussen de tweede en de vijfde klas van de leerling.
DouweDouwe answered 6 maanden ago
Er is geen specifieke leeftijd waarop leerlingen in groep 7 mogen doubleren. Een leerling mag misschien doubleren als hij of zij aantoont over geavanceerde academische vaardigheden te beschikken en de eisen van een hogere klas kan bijbenen. Een andere mogelijkheid is dat een school alleen toestaat dat leerlingen in groep 7 doubleren als ze bepaalde vooropleiding hebben gedaan. Praat met de leraar van uw kind of de schooldirecteur voor meer informatie over doubleren in groep 7.
DuukDuuk answered 6 maanden ago
Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het per schooldistrict en per school verschilt. In het algemeen is het echter niet toegestaan dat leerlingen in groep 7 doubleren. Veel scholen hebben een beleid waarin staat dat leerlingen minimaal twee jaar ouder moeten zijn dan de klas die ze willen overslaan om dat te mogen doen. Dit beleid is ingevoerd om ervoor te zorgen dat de leerlingen academisch en emotioneel voldoende zijn voorbereid op de overgang naar een hogere klas.