Bekijk VragenCategorie: huiswerkwanneer mag je huiswerk maken?
Avatargast Staf asked 4 weken ago

wanneer mag je huiswerk maken?

3 Antwoorden
StijnStijn answered 4 weken ago

De beste tijd om huiswerk te maken is meestal na school, als je de kans hebt gehad om te ontspannen en een beetje bij te komen. Maar er is geen vaste regel over wanneer je je huiswerk moet maken. Sommige leerlingen doen het liever meteen nadat ze thuis zijn gekomen, terwijl anderen vinden dat ze later op de avond beter werken. Uiteindelijk is het aan jou om uit te zoeken welk tijdstip voor jou het beste werkt. Als je moeite hebt je te concentreren op je huiswerk of geneigd bent het uit te stellen, kan het helpen om elke dag een specifiek tijdstip vast te stellen waarop je je werk maakt. Op die manier krijg je de gewoonte om elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan zitten en aan de slag te gaan.

MaartenMaarten answered 4 weken ago

De beste tijd om huiswerk te maken is wanneer je het meest alert bent en de meeste energie hebt. Voor veel mensen betekent dit dat ze hun huiswerk ’s avonds maken, nadat ze hebben gegeten en even hebben kunnen ontspannen. Sommige mensen zijn echter ’s ochtends alerter en maken hun huiswerk dan liever. Experimenteer en zoek uit wat voor u het beste werkt.

TeunTeun answered 4 weken ago

Het antwoord op deze vraag hangt af van de leeftijd van de leerling en het soort huiswerk. In het algemeen moeten leerlingen hun huiswerk maken zodra ze thuiskomen van school. Als ze ’s avonds buitenschoolse activiteiten hebben, moeten ze proberen hun huiswerk te maken voordat die activiteiten beginnen. En als ze ’s avonds een baantje hebben, moeten ze proberen hun huiswerk te maken als dat baantje af is. Natuurlijk zullen er momenten zijn dat leerlingen hun huiswerk moeten uitstellen tot later op de avond, maar dat moeten ze zoveel mogelijk proberen te vermijden.