Bekijk VragenCategorie: huiswerkwanneer mag je huiswerk maken?
Avatargast Staf asked 9 maanden ago
wanneer mag je huiswerk maken?
6 Antwoorden
StijnStijn answered 9 maanden ago
De beste tijd om huiswerk te maken is meestal na school, als je de kans hebt gehad om te ontspannen en een beetje bij te komen. Maar er is geen vaste regel over wanneer je je huiswerk moet maken. Sommige leerlingen doen het liever meteen nadat ze thuis zijn gekomen, terwijl anderen vinden dat ze later op de avond beter werken. Uiteindelijk is het aan jou om uit te zoeken welk tijdstip voor jou het beste werkt. Als je moeite hebt je te concentreren op je huiswerk of geneigd bent het uit te stellen, kan het helpen om elke dag een specifiek tijdstip vast te stellen waarop je je werk maakt. Op die manier krijg je de gewoonte om elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan zitten en aan de slag te gaan.
MaartenMaarten answered 9 maanden ago
De beste tijd om huiswerk te maken is wanneer je het meest alert bent en de meeste energie hebt. Voor veel mensen betekent dit dat ze hun huiswerk 's avonds maken, nadat ze hebben gegeten en even hebben kunnen ontspannen. Sommige mensen zijn echter 's ochtends alerter en maken hun huiswerk dan liever. Experimenteer en zoek uit wat voor u het beste werkt.
TeunTeun answered 9 maanden ago
Het antwoord op deze vraag hangt af van de leeftijd van de leerling en het soort huiswerk. In het algemeen moeten leerlingen hun huiswerk maken zodra ze thuiskomen van school. Als ze 's avonds buitenschoolse activiteiten hebben, moeten ze proberen hun huiswerk te maken voordat die activiteiten beginnen. En als ze 's avonds een baantje hebben, moeten ze proberen hun huiswerk te maken als dat baantje af is. Natuurlijk zullen er momenten zijn dat leerlingen hun huiswerk moeten uitstellen tot later op de avond, maar dat moeten ze zoveel mogelijk proberen te vermijden.
DaafDaaf answered 8 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag. Het hangt af van de leraar, de school en het individuele lesrooster van de leerling. In het algemeen wordt huiswerk door de leraar opgedragen om buiten de lesuren te maken. Er zijn echter enkele uitzonderingen; als een leerling bijvoorbeeld afwezig is, kan de leraar huiswerk opdragen dat bij terugkeer op school moet worden afgemaakt. Ook staan sommige leraren toe dat leerlingen hun huiswerk tijdens de les maken, zolang het hun instructie niet verstoort. Uiteindelijk is het aan de leraar om te beslissen wanneer en hoe huiswerk wordt opgedragen en afgemaakt.
CornaldCornald answered 8 maanden ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de behoeften en mogelijkheden van de individuele leerling. De meeste opvoeders zijn het er echter over eens dat huiswerk in de eerste klassen van het basisonderwijs (K-3) niet moet worden opgedragen en dat leerlingen vanaf de vierde klas slechts een beperkte hoeveelheid huiswerk per avond moeten krijgen. Sommige ouders en opvoeders vinden dat leerlingen op de kleuterschool of in de eerste klas geen huiswerk moeten krijgen.
BrentBrent answered 8 maanden ago
U mag huiswerk maken wanneer het u helpt bij het leren en uw begrip van de stof verbetert. Het is bijvoorbeeld een goed idee om huiswerk zo snel mogelijk na een les te maken, zodat u vragen kunt stellen en hulp kunt krijgen van uw leraar terwijl de informatie nog vers in uw geheugen ligt. Sommige leerlingen werken liever in korte stukjes gedurende de dag aan hun huiswerk, terwijl anderen er liever langere tijd aan werken. Er is geen goed of fout antwoord - zoek uit wat voor jou het beste werkt en houd je daaraan. Zorg ervoor dat je jezelf voldoende tijd gunt om al je opdrachten voor de deadline af te hebben.