Bekijk VragenCategorie: schoollessenwanneer mag je maatschappijleer geven?
Avatargast Staf asked 2 weken ago

wanneer mag je maatschappijleer geven?

3 Antwoorden
PieterPieter answered 4 dagen ago

Sociale studies kunnen worden onderwezen op de basisschool, de middelbare school en de middelbare school. Het is typisch een vak dat wereldgeschiedenis, maatschappijleer en regering, economie en aardrijkskunde omvat.

ValentijnValentijn answered 4 dagen ago

Aangezien maatschappijleer een multidisciplinair vakgebied is, is er niet één antwoord op deze vraag. Een goede vuistregel is echter dat maatschappijleer kan worden geïntroduceerd in groep 5 wanneer het gaat om lokale en staatsgeschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer; in groep 6-8 wanneer het gaat om wereldgeschiedenis en aardrijkskunde; en op de middelbare school wanneer het gaat om een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder Amerikaanse geschiedenis, wereldgeschiedenis, regering/politieke wetenschappen, economie en sociologie.

ZefZef answered 4 dagen ago

In de Verenigde Staten wordt maatschappijleer meestal op de middelbare school en de middelbare school onderwezen. In sommige staten wordt maatschappijleer ook op de basisschool gegeven, maar dat is niet gebruikelijk. Het specifieke niveau waarop maatschappijleer wordt onderwezen varieert van staat tot staat en zelfs van district tot district.