Bekijk VragenCategorie: Talenwanneer moet ik frans laten vallen op vwo?
Avatargast Staf asked 4 weken ago

wanneer moet ik frans laten vallen op vwo?

3 Antwoorden
GerbenGerben answered 4 weken ago

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het van verschillende factoren afhangt, zoals je niveau van beheersing van het Frans, je toekomstplannen, en de andere vakken die je op het vwo volgt. Toch zijn hier een paar dingen die je kunt overwegen bij het maken van je beslissing: Als je de Franse taal niet goed beheerst, is het misschien het beste om het vak te laten vallen en je te concentreren op je andere studie. Als je de taal wel goed beheerst en het leuk vindt om te leren, kun je de cursus misschien beter blijven volgen, omdat het zowel in een academische als professionele omgeving nuttig kan zijn. Je toekomstplannen kunnen ook een rol spelen bij de vraag of je al dan niet moet doorgaan met je studie Frans.

GijsGijs answered 4 weken ago

Op het Nederlandse middelbare schoolniveau (VWO) zijn er drie verschillende soorten scholen: Gymnasium, Atheneum en Lyceum. In elk schooltype kunnen leerlingen kiezen voor een tutoraatstraject of een examentraject Als je het examentraject volgt, bereid je je voor op de examens die je moet afleggen om toegelaten te worden tot de universiteit. Deze examens staan bekend als “vwo-examens” en hebben betrekking op een reeks vakken, waaronder wiskunde, Nederlands, Engels, natuurwetenschappen en maatschappijleer Een van de vakken waarop je wordt getest is Frans.

TeunTeun answered 4 weken ago

Er is geen definitief antwoord, omdat ieders individuele leerstijl en behoeften verschillen. De meeste leerlingen laten Frans echter vallen aan het eind van het tweede jaar van de middelbare school (vwo), wanneer ze zich voorbereiden op het eindexamen in dit vak.