Bekijk VragenCategorie: Talenwanneer moet ik frans laten vallen op vwo?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer moet ik frans laten vallen op vwo?
6 Antwoorden
GerbenGerben answered 1 jaar ago
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het van verschillende factoren afhangt, zoals je niveau van beheersing van het Frans, je toekomstplannen, en de andere vakken die je op het vwo volgt. Toch zijn hier een paar dingen die je kunt overwegen bij het maken van je beslissing: Als je de Franse taal niet goed beheerst, is het misschien het beste om het vak te laten vallen en je te concentreren op je andere studie. Als je de taal wel goed beheerst en het leuk vindt om te leren, kun je de cursus misschien beter blijven volgen, omdat het zowel in een academische als professionele omgeving nuttig kan zijn. Je toekomstplannen kunnen ook een rol spelen bij de vraag of je al dan niet moet doorgaan met je studie Frans.
GijsGijs answered 1 jaar ago
Op het Nederlandse middelbare schoolniveau (VWO) zijn er drie verschillende soorten scholen: Gymnasium, Atheneum en Lyceum. In elk schooltype kunnen leerlingen kiezen voor een tutoraatstraject of een examentraject Als je het examentraject volgt, bereid je je voor op de examens die je moet afleggen om toegelaten te worden tot de universiteit. Deze examens staan bekend als "vwo-examens" en hebben betrekking op een reeks vakken, waaronder wiskunde, Nederlands, Engels, natuurwetenschappen en maatschappijleer Een van de vakken waarop je wordt getest is Frans.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord, omdat ieders individuele leerstijl en behoeften verschillen. De meeste leerlingen laten Frans echter vallen aan het eind van het tweede jaar van de middelbare school (vwo), wanneer ze zich voorbereiden op het eindexamen in dit vak.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het beste moment om te stoppen met Frans afhangt van uw individuele behoeften en doelen. Als u echter Frans studeert om een andere taal te leren, kan het nuttig zijn om Frans te blijven studeren, zelfs nadat u de nieuwe taal hebt geleerd. Op deze manier kunt u uw Franse vaardigheden blijven ontwikkelen en de taal beheersen.
HesselHessel answered 1 jaar ago
frans laten vallen op het VWO kan op elk moment na het eerste jaar van de middelbare school. De meeste leerlingen kiezen ervoor om het in hun tweede of derde jaar te laten vallen. Sommige leerlingen kiezen ervoor te wachten tot hun laatste jaar, maar dit wordt over het algemeen niet aangeraden, omdat er op dat moment in de schoolloopbaan meestal dringender zaken aan de orde zijn. Er zijn geen harde en snelle regels als het gaat om de beslissing wanneer je een taalcursus laat vallen, maar de beste vuistregel is altijd te doen wat het beste is voor jou en je onderwijstraject. Als je vragen hebt over het al dan niet laten vallen van Frans, praat dan met je studiebegeleider of met een leraar op je school.
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen zullen u adviseren om te stoppen met Frans zodra u het intermediaire niveau bereikt, terwijl anderen u aanraden om door te gaan totdat u vloeiend Frans spreekt. Uiteindelijk is het aan u om te beslissen wanneer u zich zeker genoeg voelt om te stoppen met de studie Frans. Bedenk wel dat het leren van een nieuwe taal een continu proces is en dat u altijd bereid moet zijn om oude stof opnieuw te bekijken en te oefenen om uw vaardigheden op peil te houden.