Bekijk VragenCategorie: Talenwanneer praat ik in frans?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer praat ik in frans?
3 Antwoorden
GijsGijs answered 2 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de context en van uw niveau. In het algemeen moet u proberen zo veel mogelijk Frans te gebruiken wanneer u zich in een situatie bevindt waarin dat gepast is (bijv. wanneer u praat met andere Franstaligen, of wanneer u in het Frans leest of schrijft). Als u niet zeker weet of het het juiste moment is om over te schakelen op Frans, wees dan voorzichtig en blijf bij het Engels. Naarmate uw spreekvaardigheid verbetert, zult u zich geleidelijk aan meer op uw gemak voelen bij het gebruik van het Frans in verschillende situaties.
EvertEvert answered 2 jaar ago
Bij twijfel, gebruik een Frans woord! Er is niet één regel die voor alle situaties geldt. Soms is het beter om Engelse en Franse woorden door elkaar te gebruiken voor de nadruk, of wanneer u niet zeker weet wat het juiste woord is. Maar over het algemeen is het het beste om meer Franse woorden te gaan gebruiken wanneer u zich daar zelfverzekerd en op uw gemak bij voelt. Als u niet zeker weet hoe u iets in het Frans moet zeggen, zijn er genoeg online woordenboeken waar u de vertaling kunt opzoeken. En vergeet niet dat u ook een vriend of collega om hulp kunt vragen.
CiscoCisco answered 2 jaar ago
Er is geen definitief antwoord, want het hangt af van de persoon en de situatie. In het algemeen kunt u echter meer Frans gaan gebruiken wanneer u zich op uw gemak voelt en zonder al te veel moeite een gesprek kunt voeren. Probeer ook zoveel mogelijk Frans te gebruiken in situaties waar het gepast is, zoals in een Frans restaurant of met andere Franstaligen.