Bekijk VragenCategorie: zorgWanneer valt persoonlijke verzorging onder de wmo?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
Wanneer valt persoonlijke verzorging onder de wmo?
6 Antwoorden
FrankyFranky answered 1 jaar ago
Persoonlijke verzorging valt alleen onder de WMO als deze om medische redenen noodzakelijk wordt geacht. Enkele voorbeelden van persoonlijke verzorging die onder de WMO kunnen vallen zijn: hulp bij het baden, aankleden, verzorgen en toiletgebruik.
DimitriDimitri answered 1 jaar ago
De WMO vergoedt persoonlijke verzorging als deze medisch noodzakelijk is. Hieronder vallen activiteiten als baden, aankleden, verzorgen en voeden. Het omvat ook hulp bij het gebruik van het toilet en transfers van en naar een bed of stoel.
TeunTeun answered 1 jaar ago
In Nederland valt persoonlijke verzorging onder de WMO als deze noodzakelijk is vanwege een lichamelijke of geestelijke handicap, ziekte of ouderdom.
HesselHessel answered 1 jaar ago
Persoonlijke verzorging valt altijd onder de WMO. De enige uitzondering is als de persoonlijke verzorging medisch onnodig wordt geacht.
ZefZef answered 1 jaar ago
De WMO dekt geen persoonlijke verzorging. Zij vergoedt alleen de kosten van noodzakelijke medische behandelingen en producten die nodig zijn voor uw gezondheid en welzijn. Artikelen voor persoonlijke verzorging, zoals cosmetica, toiletartikelen en kleding, worden niet beschouwd als noodzakelijk voor uw gezondheid en welzijn en vallen niet onder de WMO.
EvertEvert answered 1 jaar ago
De WMO dekt persoonlijke verzorging wanneer deze noodzakelijk is voor de gezondheid en het welzijn van de persoon. Hieronder vallen diensten als baden, aankleden, verzorgen en voeden. Het omvat ook hulp bij het gebruik van het toilet en het in en uit bed of een stoel stappen.