Bekijk VragenCategorie: groepwanneer verlaat groep 2 zijn autostoel?
Avatargast Staf asked 2 jaar ago
wanneer verlaat groep 2 zijn autostoel?
3 Antwoorden
GijsGijs answered 2 jaar ago
Over het algemeen zijn de meeste kinderen rond hun 4e of 5e jaar klaar om uit het autostoeltje te klimmen. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de individuele ontwikkeling en groei van je kind. Sommige kinderen zijn er eerder klaar voor, terwijl andere kinderen misschien nog wat langer in een autostoeltje moeten blijven zitten. De beste manier om te bepalen wanneer uw kind klaar is om uit het autostoeltje te stappen, is om uw kinderarts of een andere gekwalificeerde medische deskundige te raadplegen. Zij kunnen u helpen de grootte en de rijpheid van uw kind te beoordelen, zodat u zeker weet dat uw kind de juiste ontwikkelingsfase heeft om over te stappen. Zorg er bovendien altijd voor dat uw kind rechtop en comfortabel in het nieuwe zitje kan zitten voordat u de overstap maakt.
BrendanBrendan answered 2 jaar ago
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het geschikte moment voor een kind om uit een autostoeltje te stappen, afhankelijk is van de individuele omstandigheden. Over het algemeen zijn de meeste kinderen echter rond de leeftijd van 4 of 5 jaar klaar om over te stappen op een stoelverhoger. Enkele factoren die van invloed kunnen zijn op deze beslissing zijn de lengte, het gewicht en het volwassenheidsniveau van het kind. Als uw kind aan de lange kant is, kan hij of zij eerder dan gemiddeld klaar zijn voor een stoelverhoger; als uw kind relatief klein of onvolwassen is voor zijn of haar leeftijd, kunt u hem of haar misschien beter nog wat langer in een autostoeltje laten zitten.
ArnoArno answered 1 jaar ago
Groep 2 verlaat het autostoeltje wanneer het zonder steun rechtop kan zitten, zijn hoofd goed onder controle heeft en zich in het stoeltje kan bewegen. De leeftijd waarop dit gebeurt, verschilt van kind tot kind, maar ligt meestal tussen 6 en 9 maanden oud.