Bekijk VragenCategorie: lerarenwanneer worden leraren gevaccineerd?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wanneer worden leraren gevaccineerd?
7 Antwoorden
LuukLuuk answered 1 jaar ago
    Leraren worden meestal in de herfst gevaccineerd, op tijd voor het schooljaar. Er kunnen echter verschillen zijn, afhankelijk van de staat of het district waar u lesgeeft. In sommige staten moeten leerkrachten bijvoorbeeld om de vijf jaar een prik krijgen, terwijl andere staten geen specifieke vereisten hebben. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met uw plaatselijke gezondheidsdienst of schooldistrict.
GerbenGerben answered 1 jaar ago
    Er is geen universeel antwoord op deze vraag, omdat verschillende leraren en scholen een verschillend beleid zullen voeren met betrekking tot vaccinaties. Sommige leraren zijn misschien al ingeënt tegen bepaalde ziekten, terwijl anderen ervoor kunnen kiezen zich te laten vaccineren als er nieuwe vaccins beschikbaar komen. In sommige gevallen zijn leraren verplicht zich te laten vaccineren om hun baan te behouden; veel zorgverleners zijn bijvoorbeeld verplicht zich te laten vaccineren tegen griep. Uiteindelijk is het aan elke individuele docent om te beslissen of hij zich al dan niet laat vaccineren.
GerbenGerben answered 1 jaar ago
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien vaccinatieschema's van land tot land verschillen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld beveelt de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) aan dat alle leraren elk jaar tegen griep worden ingeënt. Sommige landen kunnen echter andere aanbevelingen of vereisten hebben als het gaat om het vaccineren van leraren. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u het beste contact opnemen met uw plaatselijke gezondheidsautoriteiten.
AikeAike answered 1 jaar ago
Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat vaccinatieschema's kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het land waar de leraren zich bevinden. In het algemeen wordt echter aanbevolen dat leerkrachten zich ten minste twee weken voor het begin van het schooljaar laten vaccineren tegen overdraagbare ziekten zoals griep en mazelen. Dit geeft de vaccins de tijd om volledig werkzaam te worden en helpt ervoor te zorgen dat docenten al vroeg in het schooljaar beschermd zijn tegen mogelijk ernstige ziekten.
JorisJoris answered 1 jaar ago
Leraren worden ingeënt wanneer zij worden aangenomen. Zij krijgen het hepatitis A-vaccin en de Tdap-booster (tetanus, difterie en kinkhoest). In sommige staten moeten leraren ook het MMR-vaccin (mazelen, bof en rode hond) krijgen.
ZefZef answered 1 jaar ago
Op dit moment wordt aanbevolen dat leraren zich laten vaccineren tegen HPV (humaan papillomavirus), hepatitis B en Tdap (tetanus, difterie en kinkhoest). De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) moedigt alle volwassenen aan zich te laten vaccineren tegen HPV en Tdap. HPV is een veel voorkomend virus dat baarmoederhalskanker en andere soorten kanker kan veroorzaken. Hepatitis B is een virus dat ernstige leverschade kan veroorzaken. Kinkhoest is een zeer besmettelijke ziekte die bij jonge kinderen dodelijk kan zijn.
BrendanBrendan answered 1 jaar ago
Leraren worden elk schooljaar gevaccineerd. Zij moeten bepaalde vaccins hebben, zoals Tdap en HPV, maar kunnen ook andere vaccins krijgen, afhankelijk van de uitbraken in hun specifieke regio. Als er bijvoorbeeld een uitbraak van mazelen is, kunnen de leraren het MMR-vaccin krijgen.