Bekijk VragenCategorie: onderwijswat betekent doctoraat?
Avatargast Staf asked 1 jaar ago
wat betekent doctoraat?
3 Antwoorden
MaartenMaarten answered 1 jaar ago
Een doctoraat is een academische graad die wordt toegekend door een universiteit of een andere instelling voor hoger onderwijs, zoals een hogeschool of universiteit, na de succesvolle voltooiing van een studie die uitmuntendheid op een bepaald gebied van kennis of onderzoek aantoont. Om een doctorstitel te behalen, moet je meestal geavanceerde cursussen volgen, origineel onderzoek doen en een scriptie of proefschrift verdedigen.
TeunTeun answered 1 jaar ago
Een doctoraat is een geavanceerde academische graad die wordt behaald door het volgen van cursussen op graduaatniveau en het vervullen van een onderzoekseis, vaak uitmondend in een proefschrift of scriptie. Het behalen van een doctoraat toont de beheersing van een bepaald studiegebied aan en stelt iemand in staat om als professor of onderzoeker op dat gebied te werken.
PieterPieter answered 1 jaar ago
Een doctoraat is een academische graad die in de meeste landen door universiteiten wordt toegekend. Het is de hoogste academische graad die kan worden behaald, en vormt het hoogtepunt van de carrière van een geleerde. De houder van een doctorstitel wordt doorgaans "doctor" genoemd.