Bekijk VragenCategorie: onderwijswat betekent phd?
Avatargast Staf asked 3 weken ago

wat betekent phd?

4 Antwoorden
TijmenTijmen answered 3 weken ago

PHD staat voor “Doctor in de Filosofie”. Een PHD is de hoogste academische graad die kan worden behaald. Het betekent dat de houder een uitgebreid studieprogramma op een bepaald gebied heeft afgerond en heeft aangetoond dat hij het onderwerp beheerst.

HesselHessel answered 3 weken ago

Een PhD is de hoogste graad die je op de meeste gebieden kunt behalen. Om in aanmerking te komen voor een PhD-programma, moet je meestal eerst een mastergraad hebben behaald. Een doctoraat duurt meestal enkele jaren en omvat het uitvoeren van origineel onderzoek en het schrijven van een dissertatie Het acroniem “PhD” staat voor “Doctor in de Filosofie” Dit is een Latijnse uitdrukking die “liefde voor de wijsheid” betekent De term “filosofie” verwijst hier naar de breedste definitie van het woord, dat alle academische disciplines omvat.

ArendArend answered 3 weken ago

PhD staat voor Doctor in de Filosofie. Het is een academische graad die wordt toegekend aan studenten die blijk hebben gegeven van een aanzienlijke beheersing van een bepaald studiegebied. Het behalen van een PhD vereist meestal vele jaren van rigoureus cursuswerk en onderzoek.

AikeAike answered 14 uur ago

Er zijn verschillende soorten PhD’s, maar in het algemeen staat het voor Doctor of Philosophy. Het is de hoogste academische graad die in de meeste landen kan worden behaald. Een doctoraat wordt toegekend aan een student die blijk heeft gegeven van uitzonderlijke kennis en inzicht in het door hem of haar gekozen vakgebied, en die een origineel onderzoek heeft verricht dat een belangrijke bijdrage levert aan de kennis op dat gebied.