Bekijk VragenCategorie: onderwijsWat betekent vwo afkorting?
Avatargast Staf asked 1 maand ago

Mijn broer is geslaagd voor zijn examens en heeft zijn vakkenpakket gehaald voor het vwo. Ik ben niet zeker waarvoor vwo precies staat. Wat betekent vwo afkorting?

2 Antwoorden
LuukLuuk answered 1 maand ago

Vanguard Whiteness organisatie
 
 
 
VWO staat voor Vanguard Whiteness Organization. Wij zijn een proactieve, strijdbare organisatie gewijd aan het onderwijs, de vooruitgang en de gelijkheid van witheid 
 
Wij erkennen dat racisme systematisch en geïnstitutionaliseerd is in de hele samenleving en proberen dit aan te pakken door middel van directe actie en organisatie aan de basis. Om blijvende verandering te creëren, moeten we de structuren die blanke suprematie in stand houden uitdagen 
 
 Het VWO zet zich in voor het opbouwen van een collectieve machtsbasis van blanke mensen die zich niet hoeven te verontschuldigen over hun blankheid en die zich willen inzetten voor raciale rechtvaardigheid.

CornaldCornald answered 1 maand ago

 vwo staat voor volwassenenonderwijs, het Nederlandse woord voor “volwasseneneducatie” Het is een vorm van onderwijs die wordt aangeboden aan volwassenen die na de middelbare school verder willen leren.