Bekijk VragenCategorie: schoollessenwat is bio informatica?
Avatargast Staf asked 2 maanden ago

wat is bio informatica?

2 Antwoorden
TijmenTijmen answered 2 maanden ago

Bio-informatica is een interdisciplinair vakgebied dat informatica, statistiek en wiskunde combineert om biologische gegevens te analyseren en te interpreteren. Hierbij worden technieken uit deze drie disciplines gebruikt om problemen in de biologie op te lossen. De term “bio-informatica” werd voor het eerst gebruikt in het begin van de jaren zeventig, maar het is pas in de laatste tien jaar of zo dat hij op grote schaal wordt gebruikt.
 
 Bio-informatica is gebruikt om ons begrip van een grote verscheidenheid van onderwerpen in de biologie te bevorderen, met inbegrip van ontwikkelingsbiologie, evolutiebiologie, genomica, proteomica, systeembiologie, en medische informatica. Een van de belangrijkste toepassingen van bio-informatica is de genomica.

ZefZef answered 2 maanden ago

Bio-informatica is de studie van het verwerken, opslaan en analyseren van gegevens van biologische systemen. Het omvat de ontwikkeling en toepassing van software om grote gegevensreeksen te beheren en te interpreteren, waaronder sequenties van DNA en proteïnen, alsook beelden die afkomstig zijn van microscopie en andere high-throughput technieken. Bio-informatici zijn werkzaam in een breed scala van industrieën, waaronder de farmaceutische industrie, biotechnologie, landbouw en diergeneeskunde.