Bekijk VragenCategorie: WiskundeWat is de formule voor de oppervlakte van een cirkel en hoe kan ik deze toepassen?
Avatargast Staf asked 10 maanden ago
Wat is de formule voor de oppervlakte van een cirkel en hoe kan ik deze toepassen?
4 Antwoorden
HesselHessel answered 10 maanden ago
De formule voor de oppervlakte van een cirkel is pi x straal x straal. Dit betekent, dat je de straal in het kwadraat moet nemen en vermenigvuldig je dit met pi (3,14). Als je bijvoorbeeld een cirkel hebt van 10 cm straal, dan is de oppervlakte 314 cm2.
CornaldCornald answered 10 maanden ago
De formule voor de oppervlakte van een cirkel is Pi x straal x straal. Om de formule te gebruiken, neem je eerst de straal van de cirkel, vermenigvuldig je die dan met zichzelf en vervolgens vermenigvuldig je dat getal met Pi. Dat is de oppervlakte van de cirkel.
TijmenTijmen answered 10 maanden ago
De formule voor de oppervlakte van een cirkel is pi x straal ^ 2. Om deze toepassen, moet je de straal van de cirkel kennen. De straal is afstand van het middelpunt van de cirkel naar elk van de punten op de rand van de cirkel. Dan multippel je deze afstand door twee (2 x straal) om de diameter te krijgen. Ten slotte, vermenigvuldig je de diameter met pi (3,14) om de oppervlakte te berekenen.
TeunTeun answered 10 maanden ago
De formule voor de oppervlakte van een cirkel is pi x straal^2. Als je de oppervlakte van een cirkel wilt berekenen, neem je dan de straal en kwadraat dit getal. Vervolgens vermenigvuldig je dit met pi om de oppervlakte te berekenen.